Kandidaat-kopers voor appartement Bootsman moeten jong zijn en band met Oostende hebben

Redactie KW

Met het onthullen van een symbolische ‘eerste steen’ is de officiële start gegeven van de eerste bouwfase in het project Bootsman, op het terreingedeelte van de kazerne Bootsman Jonsen dat de stad Oostende wist te verwerven van Defensie.

Die fase omvat drie blokken – ‘urban villa’s’ genoemd – waarvan twee met 18 appartementen en een met 14 appartementen en twee commerciële ruimtes. “Een uitgelezen kans voor jonge gezinnen om een betaalbare woning te kopen op een unieke locatie. Zeer gunstig gelegen want vlakbij het Maria Hendrikapark, het centrum en het station”, aldus bevoegd schepen Nancy Bourgoignie. Voor de woongelegenheden die binnen dit project het label ‘bescheiden’ opgeplakt krijgen gelden bijzondere criteria voor de kandidaat-kopers. Zo mogen die niet ouder zijn dan 30 jaar en ze moeten een stevige link hebben met Oostende. De appartementen zullen toegewezen worden bij lottrekking door een deurwaarder…

Kandidaat-kopers voor appartement Bootsman moeten jong zijn en band met Oostende hebben


Er worden op dezelfde site ook nog 26 sociale koopwoningen opgetrokken. Wat er met de naastliggende mega bunker gaat gebeuren staat volgens burgemeester Jean Vandecasteele nog niet vast. De besprekingen daaromtrent zijn wel volop aan de gang en men verwacht eerstdaags uitsluitsel over de toekomstige bestemming van het geklasseerde militair bouwwerk.

(Rio)