Kanaalzwemmer Jean-Luc Piens slaagt in zwemtest van 8u45 op zee

25/07/16 om 22:10 - Bijgewerkt om 22:10

Jean-Luc Piens trainde voor zijn nieuwe poging om de Noordzeekust af te zwemmen.

Kanaalzwemmer Jean-Luc Piens slaagt in zwemtest van 8u45 op zee

Hij rondde zijn 8 uur durende zwemtest succesvol af en deed er op vraag van trainer Brian Ryckeman nog 45 minuten bij.

Consulent informatica Jean-Luc Piens (45) is ook loper, duiker en zwemmer. Hij zwom in 2013 succesvol het kanaal over ten voordele van het Kinderkankerfonds. In 2015 deed hij voor hetzelfde goede doel een poging om de 67 kilometer lange Belgische kust af te zwemmen. Jammer genoeg strandde 'Pienske', zoals de vrienden hem noemen, op 10 kilometer van de eindmeet. Hij wil het nu opnieuw proberen en is al weken aan het trainen voor de 67kilometer lange tocht van De Panne naar Knokke-Heist.

Op 21 juli zwom hij 8 uur. "Er was een groot deel van het traject tegen stroom te zwemmen. Ook de wind veranderde van richting. Er moest dus een tandje bij gestoken worden", aldus Jean-Luc, die er op vraag van zijn trainer driekwart uur bij deed. We hebben een tandje moeten bijsteken. Ik had meer dan een uur nodig om 400 meter af te leggen." Na de douche genoot Jean-Luc van een warme choco en zijn geliefde rijsttaartje. Partner Isabel Decabooter, Fran Simoen, Clement Simoen en trainer Brian Ryckeman waren getuige. De nieuwe poging heeft normaal plaats op 26 en 27 augustus.

(PVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!