Kamp op R8 opgeruimd, dakloze man krijgt OCMW-hulp

19/07/17 om 16:52 - Bijgewerkt om 17:00

De politiezone Vlas, de Stad Kortrijk en het OCMW Kortrijk hebben woensdagnamiddag de opruiming van het kamp van de dakloze man op de middenberm van de R8, op de grens tussen Kortrijk en Kuurne, succesvol aangepakt en afgerond.

Kamp op R8 opgeruimd, dakloze man krijgt OCMW-hulp

Het kamp van de Oost-Europese man is volledig opgeruimd. Hij krijgt nu onderdak aangeboden door het Kortrijkse OCMW. © Olaf Verhaeghe

"Samen met het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) werd de opruiming en nazorg heel zorgvuldig en menselijk aangepakt", stelt Vlas-woordvoerder Thomas Detavernier. De verschillende partijen tonen zich tevreden met de uitkomst en de menselijke manier waarop de verhuizing van de dakloze man op de talud tussen Kortrijk en Kuurne, werd uitgevoerd.

OCMW-voorzitter Philippe De Coene stelt dat de man uitgebreid werd ingelicht over de opruiming en de goede intenties van alle partijen. "Op die manier kon alles vlot en veilig verlopen. Onder begeleiding van de politiezone Vlas konden de diensten de man bijstaan en ervoor zorgen dat zijn persoonlijke en waardevollen spullen behouden bleven."

Materiaal gestockeerd

"Hij krijgt, net zoals vroeger al het geval was, een vast onderkomen aangeboden, met daarbij alle nodige hulp en opvolging op het vlak van welzijn", aldus de OCMW-voorzitter. "Het is nu aan de man zelf om in te gaan op dat aanbod. Wij kunnen niemand dwingen."

In het kader van de openbare veiligheid en de hygiëne zorgde AWV nadien voor de volledige opruiming van het kamp. De (bouw)materialen van het kamp worden allemaal tijdelijk bij hen gestockeerd zodat de man er nog steeds een beroep kan op doen mocht hij dat wensen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!