Kabouter Plop loopt mee in succesrijke Sigarun

Redactie KW

Tussen de 860 deelnemers aan de Sigarun mocht men Kabouter Plop verwelkomen. De run bracht 22.500 euro op.

Niets dan tevreden gezichten zondagnamiddag in Zwevegem-Knokke. De Sigarun, een 24-urenloop die geld wil inzamelen voor de dienst oncologie van AZ Groeninge, bracht 22.500 euro op. Dit was 2.500 euro meer dan vorig jaar.

Organisator Celine Bergen was meer dan tevreden over het verloop van de activiteit. “We mochten 860 deelnemers verwelkomen. Een mooi getal, maar toch zo’n 400 minder dan vorig jaar. Dat komt wellicht door een aantal wedstrijden in de onmiddellijke omgeving en de minder goede weersvoorspellingen.”

Toch straalde Celine van geluk. “Was het aantal deelnemers wat minder, toch mochten we heel wat positieve reacties ontvangen. Heel wat deelnemers beloofden volgend jaar opnieuw van de partij te zijn.”

Wist men vorig jaar nog Will Tura naar Zwevegem-Knokke te halen, dan deed men het dit jaar zonder echte vedetten. Hoewel. Zaterdagnamiddag mocht men bij de kidsrun een zekere Kabouter Plop bij de deelnemers noteren. Plop leek sportiever dan men kon vermoeden. Hij ging niet alleen gewillig op de foto met zijn jonge fans, maar hij nam ook effectief deel aan de loopwedstrijd. Hij kwam evenwel niet als eerste over de meet.

Cheque voor de organisatie

Bij de start van de Sigarun, zaterdagnamiddag, mocht de burgemeester namens het gemeentebestuur een cheque van 750 euro overhandigen aan de organisatie.

Zondagnamiddag werd het eindresultaat opgemaakt. Niet zonder enige terechte trots kon men 22.500 euro overmaken aan Dr. Marleen Borms van de dienst oncologie van AZ Groeninge in Kortrijk. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier