Kaatje Kip opent kiprestaurant in Kortrijk

Redactie KW

Sinds kort kan je in de Doorniksesteenweg, ter hoogte van Kortrijk XPO, kip aan ‘t spit eten. Emmanuel Lambrecht en Geert Dejaegher openden er donderdag een nieuwe brasserie: Kaatje Kip. Je kan er een halve of volledige kip met brood en eventueel ook appelmoes en sausjes komen eten of afhalen.

Emmanuel Lambrecht (30) uit Kortrijk, Manu voor de vrienden, wordt als gerant het gezicht van de zaak. Hij studeerde aan Hotelschool Ter Duinen en werkte al bij verscheidene traiteurs, restaurants, hotels en cafés. “Koken en kwaliteitsvolle voeding zijn voor mij een passie”, vertelt Manu. “Mensen met een goed gevoel en een gezond gevulde maag naar huis laten gaan, dat zijn de beste redenen om in de horeca te werken.”

Lekker, eenvoudig en betaalbaar, dat is wat ze bij Kaatje Kip proberen te verwezenlijken. Mede-eigenaar Geert Dejaegher leerde dit concept vijftien jaar geleden kennen met brasserie De Koekoek in Oostende. Hij bleef jarenlang op het idee van een kiprestaurant broedden. Tot zijn broer het pand in de Doorniksesteenweg kocht en hij daarmee de ideale locatie vond om zijn droom te verwezenlijken. “In tegenstelling tot De Koekoek wordt in Kaatje Kip wél bestek voorzien”, zegt Manu.

“We kozen voor kip omdat het een product is dat iedereen lekker vindt”, klinkt het bij Manu. “Het is gezond, vetarm en toch zeer smaakvol met de juiste kruiding.” Manu en Geert stelden zelf hun eigen huisgemaakte kruiding op: “We zijn ervan overtuigd dat de smaak van de kip daardoor nog beter tot zijn recht zal komen.” Kaat, de vriendin van Geert en tevens de inspiratiebron voor de naam, opent binnenkort ook een Escape Game met de naam Chicken Run boven het kiprestaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier