K3 opent het nieuwe spaarbekken De Waterbek in Ardooie

De meidengroep treedt op 20 juli op aan het bufferbekken. © (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Niemand minder dan de populaire meidengroep K3 komt op vrijdag 20 juli het spaarbekken openen, dat de naam De Waterbek kreeg. De opening moet een soort gratis familiefestival worden, compleet met animatie en foodtrucks.

Er was al een tijdje sprake van een officiële opening van het waterbekken in de Eekhoutstraat. Die wordt nu vastgelegd op vrijdag 20 juli. Ook de naam van het bufferbekken is intussen bekend. Een tijdje geleden werd er nog een oproep gelanceerd via Facebook, maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. Er werd uiteindelijk geopteerd voor de naam De Waterbek.

Met een heus familiefestival wordt de opening opgeluisterd. Als absolute topper op de affiche staat K3. Zij treden op om 19.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat de kinderanimatie van start gaat. “Maar er wordt ook gemikt op volwassenen, maar we wachten nog even om de rest van de affiche openbaar te maken”, klinkt het.

verenigingen gezocht

Het bufferbekken werd een tijdje geleden aangelegd, maar tussen vandaag en de geplande opening moet er nog veel gebeuren. Zo plant de gemeente nog de aanleg van een picknickruimte, een looppiste, een schapenweide, een vogelkijkhut en een parking. De aanplanting van extra groen is voorzien na de opening, kwestie van het jonge groen te vrijwaren bij de komst van heel wat volk. Naast animatie zijn er ook foodtrucks voorzien. Verenigingen uit Ardooie en Koolskamp die hun steentje willen bijdragen, mogen contact opnemen met de dienst Cultuur (051 74 40 40).

Er worden duidelijk kosten noch moeite gespaard (wie zegt daar verkiezingsjaar?), maar aangezien er dit jaar geen parkconcert georganiseerd wordt, wordt onder meer dat budget aangewend. In mei maakt de gemeente de volledige affiche bekend. De toegang is overigens volledig gratis.

(BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier