Juwelier Albert Godderis uit Geluwe is overleden

Wijlen Albert Godderis © EDB
Redactie KW

Eeuweling Albert Godderis (bijna 102) is overleden. Opmerkelijk : zijn vrouw Anna Vanassche werd liefst 105 en overleed in februari 2013. Toen waren ze maar liefst 77 jaar getrouwd en verbleef zij in het woonzorgcentrum Ter Beke terwijl Albert nog thuis in de Ieperstraat woonde, maar elke dag bij haar langs ging.

Anna werd geboren in Geluwe en was de dochter van de uitbater van café Drie Koningen, later café ‘t Leeuwke. Albert woonde wat verderop in de Ieperstraat, waar zich tot vorig jaar Boetiek Passage bevond. De twee werden al snel een koppel. “In tien seconden waren we verliefd op mekaar.”, aldus Albert destijds in deze krant.

Hij was in de Ieperstraat twintig jaar juwelier en horlogemaker. Albert verkocht ook brillen en regenschermen. Het paar kreeg ook twee kinderen. Dochter Celine woont in de Kloosterstraat in Geluwe. Sabine woonde in Rollegem-Kapelle en is ondertussen al negen jaar geleden op 72-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Anna en Albert hadden ook vijf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.

Albert Godderis overleed in het woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem. In oktober zou het twee jaar zijn geweest dat hij daar verbleef. Volgens de uitdrukkelijke wil van de familie vindt de uitvaart in intieme familiekring plaats

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier