Justine Louchaert uit Oostnieuwkerke veilt schilderij en ontwerpt handschoentjes

(Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Wielrenster Justine Louchaert veilt momenteel een schilderij ten voordele van de vzw With Love by Ferre. De Oostnieuwkerkse ontwierp ook wielerhandschoentjes, die zij en haar teamgenoten tijdens de wedstrijden dragen.

Justine Louchaert fietst momenteel voor de Wase ploeg ‘Hoop op Zegen Beveren’. Daar kwam Justine, die dit jaar als 18-jarige bij de dames elite rijdt, in contact met de vzw With Love by Ferre. Die vzw werd opgericht nadat de kleine Ferre enkele jaren geleden de strijd tegen kanker verloor. Lotti, de mama van Ferre, probeerde de ziekenhuisopnames van haar zoontje zo aangenaam mogelijk te maken door zijn kamer heel warm aan te kleden. Met de vzw probeert zij samen met enkele anderen dat nu ook voor andere zieke kinderen te doen.

“De ploegleider en onze voorzitter kennen die mensen heel goed. Het logo van de vzw staat ook op onze koerstruitjes. Ik vond het dan ook een goed idee om nog iets extra te doen voor de vzw”, legt Justine uit.

Rino Vantomme

De Oostnieuwkerkse wou graag al iets doen tijdens de Warmste Week, maar uiteindelijk besloot ze om haar initiatief wat later te plannen. “Sinds ik meter ben het kindje van mijn zus vind ik kindjes heel belangrijk. De vzw rond Ferre vond ik dan ook een ideaal initiatief om te steunen.”

De wielerclub had nog geen eigen koershandschoentjes. Justine stelde dan ook voor om handschoentjes te ontwerpen, met daarop het logo van de vzw. Ondertussen rijden de vrouwen bij het wielerteam al met dergelijke handschoentjes rond. Wie graag ook een exemplaar heeft kan die via Justine of de wielerclub aankopen voor 25,99 euro. In samenspraak met haar ouders besloot Justine om nog iets te doen. Van een bevriende kunstenaar, Hoogledenaar Rino Vantomme die nu in het Gentse woont, kreeg Justine een schilderij. Dat schilderij wordt momenteel geveild via de website www.tweedehands.be. De opbrengst van het kunstwerk gaat ook naar de vzw.

Hartverwarmend

“Momenteel kregen we al boden boven de tweehonderd euro binnen”, geeft Justine aan.

Ook de volgende dagen kan men nog bieden op het schilderij. Bij de vzw zijn ze alvast heel blij met de initiatieven van de Oostnieuwkerkse wielrenster. “Het is hartverwarmend om te zien dat een jong meisje zich bezig houdt met zulke dingen. We hopen dan ook dat het een succes wordt, maar we zijn haar nu al enorm dankbaar.”

Ondertussen is Justine vol goede moed gestart aan het nieuwe seizoen.

“Ik rij dit jaar voor het eerst bij dames, die vaak een pak ouder zijn dan ik. De komende twee jaren wordt het voor mij echt aanpassen, maar ik hoop om een gevestigde waarde te worden in het vrouwenpeloton.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier