Jury ‘European City of Sport’ strijkt neer in Kortrijk

Redactie KW

Vrijdag en zaterdag proeft een internationale jury van het Kortrijkse sportaanbod. In mei heeft de stad zich kandidaat gesteld voor de titel van ‘European City of Sport 2018’. “Het is voor ons hét moment om te tonen hoe dynamisch we zijn”, zegt schepen van Sport An Vandersteene.

Kortrijk heeft nog heel wat in zijn mars volgens schepen An Vandersteene. “De grootste troef van onze stad is dat we constant in beweging zijn. Vernieuwing en creativiteit liggen echt in ons DNA, ook op sportgebied. We blijven onszelf voortdurend bevragen. Een label als ‘European City of Sport’ zou dan ook niet alleen een bewijs zijn van het feit dat we goed bezig zijn, maar geeft ook nog eens een enorme boost.”

Blitzbezoek

“We zijn onder de indruk van de investeringen die Kortrijk al heeft gedaan om de stad om te toveren tot een aangename loop- en fietsplek. Sport neemt duidelijk een plaats in in het hart van de stad“, oordeelt de vicepresident van ACES Europa John Swanson. “Maar dat is nog maar een begin. We zijn enorm benieuwd naar wat er nog volgt. Al zijn we nu al gek van de slogan ‘Nobody is left behind’.” Met het label wil Kortrijk dan ook diverse doelgroepen aanzetten om te bewegen.

We zijn onder de indruk van de investeringen die Kortrijk al heeft gedaan om de stad om te toveren tot een aangename loop- en fietsplek

Vooraleer het label overhandigd kan worden, dient Kortrijk zich echter te bewijzen. Naast een omvangrijke brochure koos ‘de stad aan de Leie’ ervoor de jury op vrijdag 18 augustus en zaterdag 19 augustus mee op pad te nemen. Tijdens dat blitzbezoek staat onder meer een gidsenwandeling, een bezoek aan Kortrijk Koerse, een rondleiding bij KVK en sportcampus de Lange Munte en een fietstocht op de planning. Het jurybezoek wordt op zaterdag afgesloten met een verdediging van de kandidatuur.

Vijftien steden kregen het label ‘European City of Sport 2017’, onder meer Oostende. Charleroi kreeg de erkenning in 2012. Antwerpen werd in 2013 dan weer ‘European Capital of Sport’ van dezelfde federatie.

(BTA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier