Jumbo Run rijdt dit jaar naar Kortrijk

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Bijna 200 motorrijders brengen op zaterdag 22 augustus kinderen, jongeren en bewoners van Dominiek Savio in hun zijspanmotor of trike naar Kortrijk.

De jaarlijkse Jumbo Run van het Dominiek Savio Instituut uit Gits trekt dit jaar richting Kortrijk.

De Jumbo Run is een rondrit van motorrijders met een zijspan die voor een ritje iemand met een beperking als passagier meenemen. Deze 45e feestelijke editie komt voor de tweede keer naar Kortrijk. Men wil de kinderen, jongeren en volwassenen van het Dominiek Savio Instituut een onvergetelijke dag bezorgen. Voor de passanten en toeschouwers zal de aankomst van 200 trikes en zowat 700 gasten op de Grote Markt een prachtig schouwspel opleveren.

Niet alleen Belgische motorrijders verlenen belangeloos hun medewerking: ook Nederlandse, Franse en Duitse motards met een groot hart zakken jaarlijks af naar de Jumbo Run. De aankomst is voorzien rond 12 uur. Op het programma staat een circusschool, rockband, tuimelwagen, schminkers en een

Speelplaats. Verder is er ook nog een koffiebar en ijsjeskraam. Het is van 1984 geleden dat de Jumbo Run Kortrijk aandeed.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier