Julien Tytgat in finale ‘Mannequin-Fotomodel 2017’: “Nooit een model in mezelf gezien”

Alhoewel hij het niet onaardig doet in het wereldje van de modellen, is sport veel meer zijn ding. Toch staat Julien Tytgat in de finale van Mannequin-Fotomodel 2017. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 4 november vindt in Roeselare de finale van ‘Mannequin-Fotomodel 2017’ plaats. Een van de zes mannelijke finalisten is Julien Tytgat uit Zwevegem. Het is zijn vriendin, die eveneens in de finale zit, die hem inschreef.

Julien Tytgat (19) uit de Kennedylaan in Zwevegem is met de deelname aan de wedstrijd een beetje in een onbekend verhaal gestapt. Die wedstrijd kadert in de organisatie van de Jaarbeurs Roeselare. Men is al aan de 35ste editie toe. Eerdere winnaars waren Evy Gruyaert, Elise Crombez en Veronique De Kock.

Vriendin

“Ik ben een totale leek in het vak, maar het is wel een leuke ervaring”, begint Julien zijn verhaal. “Mijn vriendin Margot van Mol uit Harelbeke wou eraan deelnemen en vond het leuker als we dit met z’n tweetjes zouden doen. Na de preselectie stroomden we alle twee naar de finale door. Daar moet ik het opnemen tegen vijf andere mannelijke kandidaten.”

Ondanks zijn finaleplaats zegt Julien er toch nog niet veel mee bezig te zijn. “Als speler bij de beloften van FC Moen ben ik meer met het voetbal bezig. Sport is meer mijn ding.”

Julien studeerde af aan de sportschool in Meulebeke en werkt nu bij B-post. Hij denkt eraan nog bijkomende opleidingen te volgen en droomt ervan een eigen hondenkwekerij te kunnen starten. Naast zijn liefde voor de sport is hij immers ook een groot dierenliefhebber.

Verwachtingen

Julien zegt geen verwachtingen te koesteren met betrekking tot het al dan niet behalen van de titel. “Het komt allemaal een beetje onverwacht. Ik had nooit een model in mezelf gezien. Ik was vroeger niet zo erg met mijn uiterlijk bezig, al moet ik zeggen dat als jongvolwassene daarin nu toch wel wat verandering is gekomen. Het is nu ook niet zo dat ik wekelijks in de winkel voor een nieuwe outfit sta.”

Echt voorbereiden aan de wedstrijd kan hij ook al niet. “Vooreerst, het is niet enkel het uiterlijke dat primeert, we worden ook op onze uitstraling beoordeeld. Verder is er naast de vakjury ook nog een publieksjury. Ik zal gewoon mezelf’ zijn en we zien wel.”

Om toch niet totaal onvoorbereid aan de finale te beginnen, krijgen alle finalisten zaterdag nog een training door professionals.

Top Model Belgium

Julien mag dan wel zeggen niet echt met de zaak bezig te zijn, het modellenwerk heeft toch enige interesse opgewekt. Zo schreef hij zich al in voor de wedstrijd ‘Top Model Belgium’, waarvan de preselecties bezig zijn.

(Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier