Jules, Sarah en Nahia zijn de Oostendse kerstkindjes

De trotse ouders van de kerstkindjes met v.l.n.r. papa Mathias met mama Sofie en de kleine Jules, mama Anaïs met dochertje Sarah en mama Thaïnka met de flinke Nahia. Achteraan v.l.n.r. de vroedvrouwen Pauline Janssens, die bij de geboorte van Jules was, Wendy Vanryckeghem, Marieke Verduystert en Caroline Lauwers. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op kerstdag werden in het AZ Sint-Jan, campus Serruys, drie baby’s geboren: Jules, Sarah en Nahia.

Jules Degrave is het zoontje van Sofie Allemeersch en Mathias Degrave uit de Torentjes in Brugge. De baby van 3,105 kg en 49 cm kwam om 16.05 uur ter wereld. “De geboorte was uitgerekend voor 18 januari, maar vermits we wisten dat er een keizersnede nodig was, hadden we samen met de dokter beslist om op 29 december naar het ziekenhuis te komen”, vertellen de gelukkige ouders. “Jules heeft er echter anders over beslist. We zaten rustig thuis toen het vruchtwater brak, zodat we nu een kerstkindje hebben. En daar zijn we heel blij mee”, glundert mama Sofie. Heel speciaal is trouwens ook dat Jules niet alleen op kerstdag geboren werd, maar ook nog de 500ste baby is die in 2015 in het Serruysziekenhuis het levenslicht zag.

Om 21.48 uur schonk Anaïs Lefort het leven aan dochtertje Sarah, het tweede kindje voor haar en haar partner Gaytan Atasoy. Het koppel woont in Koekelare. “We waren uitgenodigd bij de papa van Gaytan die in Brussel woont. Nog maar net aangekomen brak het vruchtwater”, vertelt mama Anaïs. “We zijn toen direct terug gekeerd. Ja, we waren wat in paniek. Gaytan vooral, want hij was bang dat ons kindje in de auto zou ter wereld komen. In de auto kreeg ik al veel weeën. Alles is gelukkig goed gekomen en onze Sarah, een zusje voor Nathan, is een gezonde baby van 3,230 kg en 50 cm. We zijn trouwens heel trots dat Sarah een kerstkindje is. En onze wens, een dochtertje, is uitgekomen. Dit zal altijd een speciale gebeurtenis blijven”, aldus een bijzonder gelukkige mama Anaïs.

Jules Degrave is de 500ste baby die in het AZ Sint-Jan, campus Serruys Oostende, ter wereld kwam.
Jules Degrave is de 500ste baby die in het AZ Sint-Jan, campus Serruys Oostende, ter wereld kwam.© LIN

De vroedvrouwen en gynaecologen van het Serruysziekenhuis kenden een drukke kerstdag, want om 22.44 uur werd met Nahia nog een derde kerstkindje geboren. Nahia is het dochtertje van Thaïnka Huyghebaert en Jan Dehoorne uit de Gistelsesteenweg in Oudenburg. “De geboorte was uitgerekend voor 25 december. In de namiddag zijn we nog gaan wandelen op de kerstmarkt in Brugge. Rond 18 uur waren we thuis en gingen nog wat tv kijken”, vertellen de trotse ouders. “Maar de weeën kwamen en we zijn dan rond 21 uur naar het ziekenhuis gereden. Alles is heel vlug gegaan, want iets voor 23 uur was ons dochtertje er al.” Mama en papa zijn heel blij dat Nahia een kerstkindje is. De flinke meid weegt 4,075 kg en is 52 cm groot.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier