Jozef Devolder is één van de anciens bij De Dorstige Bliekers

Jozef Devolder (tweede van links) wordt omringd door de bestuursleden Wim Steelandt Frederik Dekoker, Peter Baekelandt en voorzitter Willy Dhondt. (Foto IVD) © IVD
Redactie KW

Als intro op het nieuwe visseizoen bliezen de Dorstige Bliekers onlangs verzamelen voor de inschrijving. Zoals verwacht werd het weer een erg leuke bedoening. Samen met Jozef Devolder, één van de anciens, praatten wij even bij.

“Vissen was één van de favoriete bezigheden in mijn jeugdjaren. Zo trok ik dikwijls samen met mijn vrienden van op de Waalshoek in Desselgem naar de Oude Leie”, blikt Jozef Devolder terug. “Vissen in clubverband was er toen helemaal niet bij. Toen ik bij Bekaert ging werken, mocht ik mijn visgerief, door het zevenploegenstelsel waar ik in werkte, meteen opbergen. Eens op brugpensioen vulde ik een deel van mijn vrije tijd weer in door te gaan vissen. Dat ik mij aan sloot bij De Dorstige Bliekers was geen toeval. Ik woon natuurlijk in Sint-Eloois-Vijve, maar kende de familie Baekelandt al van in de periode dat de ouders van Peter, Dany en Tony nog in café Belcanto woonden. Ik was daar zelfs nog een periode een soort “buitensmijter avant la lettre”. Ondertussen ben ik weeral vijftien jaar aan het vissen en nu ook lid van de Eendrachtige Lijnvissers in Desselgem en de Promillevissers in Wielsbeke. In Desselgem vis ik bij de senioren en in mijn eerste seizoen pakte ik meteen de konings- en de kampioenstitel, maar daarna deed ik nooit meer mee voor de hoofdprijzen. Toch kan ik mij, net als bij de andere clubs, dikwijls in de top-tien vissen. Ik steek ook wel regelmatig een handje toe als er iets georganiseerd wordt en dat leverde mij in Desselgem zelfs de titel van “President” op.

Vader en zoon

“Jaren geleden sloot ook mijn zoon Christophe zich aan bij De Dorstige Bliekers en die toonde zich meteen een veel betere visser dan ik”, gaat Jozef Devolder verder. “Hij werd kampioen en koning en hij hield zich vooral intensief met dat vissen bezig. Hij probeerde allerhande nieuwe snufjes uit, maar aan mij was dat niet besteed. Ik houd het liever bij de oude, klassieke methode. Heel wat van de clubleden gaan ook regelmatig trainen, maar voor mij volstaan de drie wedstrijden die bepaalde weekends op het programma staan. Een paar jaar geleden stopte Christophe met vissen omdat die hobby niet meer te combineren viel met het voorzitterschap van de supportersclub van Zulte Waregem in de Halve Maan. Voor mij blijft het wel een leuke hobby. Ik ben graag langs het water en onder de mensen, vandaar….. “

“Favorieten voor het komende clubkampioenschap? Daar hoor ik alvast niet bij, want ik ben helemaal geen kampioenschapvisser. Ik verwacht weer de vertrouwde namen met in de eerste plaats uittredend kampioen Christ Depaepe, Bart Snoeck, Wouter Vandekerkhove, Luc Vanwijnsberghe en zo kan ik nog wel even doorgaan, want er zitten uitstekende vissers bij de Dorstige Bliekers.”

De eerste reeks voor het clubkampioenschap wordt op zaterdag 14 april om 14 uur gevist in de stadionvijver in Waregem. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier