José Misselyn, stichter van Eurodogshow, is overleden

© PHK
Redactie KW

Op 2 januari is José Misselyn op 85-jarige leeftijd overleden in Wingene. De man stond destijds aan de wieg van de Eurodogshow.


© PHK

José Misselyn was de oprichter van de Eurodogshow, de internationale rashondenshow die vorig jaar al voor de 51e keer georganiseerd werd. In 1968 sloot Yvon Vanden Abeele, toenmalig directeur van Kortrijk Xpo, een overeenkomst met José Misselyn, waardoor de show naar Kortrijk Xpo werd gebracht. Het was één van de eerste evenementen die in de – toen nog – Hallen Kortrijk plaatsvonden.

Jaar na jaar groeide de hondenshow en in 2013 was er de vijftigste jubileumeditie die José nog heeft kunnen meemaken. Zijn gezondheid was toen al zwak, maar hij genoot ervan om veel bekende deelnemers en standhouders terug te zien. De fakkel had hij daarvoor al overgedragen aan de jongere generatie van de familie.

Begrafenis in Lichtervelde

José Misselyn, stichter van Eurodogshow, is overleden


De vzw Vlaanderens Rashondenfestival, die enkel bestaat uit vrijwilligers die gepassioneerd met de hondensport bezig zijn, organiseert de show nog altijd en verzamelt elk jaar een kleurrijke roedel honden die door een internationale jury gekeurd worden. De show geniet faam tot ver buiten de landsgrenzen met deelnemers uit maar liefst 26 landen.

José Misselyn, echtgenoot van Maria Bossuyt, werd geboren op 1 april 1929 in Menen en overleed op vrijdag 2 januari in het woon- en zorgcentrum Sint-Anna in Wingene. De uitvaartplechtigheid vindt morgen vrijdag 9 januari om 10 uur plaats in de aula van het funerarium Feryn in de Koolskampstraat in Lichtervelde begraven.

(FJA)