Jongsocialisten Oostende starten petitie tegen bouwplannen Rialto-site

De leden van de Oostendse Jongsocialisten verduidelijken hun petitie tegen de nieuwe plannen. © JRO
Redactie KW

Op dinsdag 23 augustus konden geïnteresseerde kopers deelnemen aan de infosessie voor assistentiewoningen op de site Rialto in Oostende. Van de plannen die bouwpromotor Wilfried Martens voorop had gesteld blijft echter niet al te veel over. En dat is niet naar de zin van de Oostende Jongsocialisten.

Er werd beloofd om het gebouw in ere te herstellen en de tijd van weleer terug te brengen door cafeetjes met aandacht voor de film onder te brengen in het gebouw. Ook zouden de voorziene assistentiewoningen uitkijken op het binnenplein. Op die manier zouden de woningen zich aan de achterkant bevinden en zou de geluidsoverlast komende van de Langestraat beperkt blijven.

Van die beloften blijft echter niets meer over zo blijkt nu. De slaapkamers van de assistentiewoning zullen zich aan de buitenkant bevinden van het gebouw, kijkend op de Langestraat en de Christinastraat. Van de cafeetjes is al helemaal geen sprake meer, enkel een cafetaria zou in het gebouw voorzien zijn voor de bewoners. Er was tevens sprake dat de binnentuin voor alle Oostendenaars toegankelijk zou zijn, terwijl de nieuwe plannen de binnentuin enkel toegankelijk maken voor de bewoners. De Jongsocialisten Oostende vrezen dat zo de Langestraat daar zijn laatste rustplaats zal krijgen en het uitgaan in Oostende teloor zal gaan.

Daarom willen ze verzet aantekenen tegen de plannen van de bouwpromotor en startten ze de petitie ‘Hier rust de Langestraat’. Om de petitie kracht bij te zetten plaatsen ze stickers op de panelen die de komst van de assistentiewoningen aankondigen voor het oude bioscoopcomplex.

Info: www.delangestraat.be

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier