Jongerentoneelgroep ‘t Open Deurtje vzw krijgt Zaal De Violier in erfpacht

't Open Deurtje hield een nieuwjaarsreceptie om de erfpacht te vieren. (Foto BP) © Benny Proot
Redactie KW

Voor een periode van dertig jaar is jongerentoneelgroep ‘t Open Deurtje vzw de trotse erfpachthouder geworden van Zaal De Violier in de Brugse binnenstad.

Jongerentoneelgroep ‘t Open Deurtje bestaat uit een twintigtal jongeren, van wie de leeftijden schommelen tussen 13 en 29 jaar. “Om onze werking te financieren, organiseren we tal van activiteiten zoals toneelproducties en een zomershow”, legt stuwende kracht Valerie Mortier uit. “Voor al deze activiteiten maken we gebruik van Zaal De Violier. Deze voormalige parochiezaal is gevestigd in het hart van de stad.”

Schilderen

Drie jaar geleden ontving de toneelgroep het voorstel van Decanale Werken Brugge Stad om erfpachter te worden van de toenmalige parochiezaal. Doordat ‘t Open Deurtje vzw een vaste huurder van de zaal was, kregen zij de kans om de zaal in erfpacht te nemen. “Zo’n overeenkomst opent deuren voor ons”, stelt Mortier. “Daarom staken de jongeren meteen de handen uit de mouwen en gaven ze de zaal een fikse opknapbeurt. Zo hebben ze het pand na 30 jaar opnieuw geschilderd in gezellige kleuren. Ook de gordijnen aan de ramen werden vervangen om de zaal aantrekkelijker te maken.”

Meer over ‘t Open Deurtje deze week in het Brugsch Handelsblad.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier