Jongeman zoekt geld voor bouw van nieuw pretpark in West-Vlaanderen

Redactie KW

Tim Biesmans uit Assebroek wil een pretpark in West-Vlaanderen uit de grond stampen. ‘Een Nieuw Avontuur’ heet het en misschien heb je vandaag ook de mail gekregen met de oproep om geld te storten voor zijn pretpark… Dat hij door jobstudenten wil laten bouwen.

“Een Nieuw Avontuur. Uw steun is nodig,” start de mail die we via via op de redactie ontvingen. “Wij hebben een nieuw project in West-Vlaanderen opgestart. Momenteel draagt dit de naam “Een Nieuw Avontuur”, kortweg ENA. Dit project richt zich in de ontwikkelingsfase vooral op (schoolgaande) jongeren. Het kan ze een stageplaats bieden, theorie omzetten in de praktijk en later ook een mogelijke job.” Enkele zinnen later roept de mail meteen al op om geld te storten, hetzij via overschrijving of PayPal.

“Eigenlijk heb ik niet echt een speciale reden voor het project,” licht de initiatiefnemer Tim Biesmans toe. “Ik vond dat er in België wel nog een pretpark bij kon en kwam zo plots op het idee.” Via het project wil hij een sociale bijdrage leveren. “Ik wil het park gedeeltelijk door studenten van technische scholen laten bouwen. Voor hen kan het dienen als een ideale stage, een mooi eindwerk en kan het hen kansen geven om makkelijker een job te vinden. Uiteraard worden zij bijgestaan door professionele firma’s”, legt de Assebroekenaar uit.

25.000 euro aan studiekosten

Tim Biesmans heeft trouwens al een aardig idee hoe hij het park wil uitbouwen. “Naast de amusementswaarde wil ik er graag ook iets educatief insteken. Ik had gedacht aan verschillende thema’s om het park in te delen. Bijvoorbeeld een landbouwthema en een mijnenthema, omdat we daar in België vrij bekend voor zijn. Ik heb ook een indoorgedeelte voor ogen.”

Jongeman zoekt geld voor bouw van nieuw pretpark in West-Vlaanderen
© foto GF

Tim Biesmans
© foto GF

En daarvoor schakelt hij Maxmakers in. Het Zwitserse bedrijf bevestigde ons het project van Tim Biesmans. “Ik kwam bij hen terecht via Vekoma, een Nederlands bedrijf dat attracties bouwt. Maxmakers zal een voorafgaande studie uitvoeren, de mogelijke locaties onderzoeken en een businessplan opstellen”, zegt Tim Biesmans. Maar dat heeft zo zijn prijs. “Het Zwitserse bedrijf deed een initiële offerte van 25 000 euro”. Een smak geld dus. Tim Biesmans hoopt dat geld dus via crowdfunding te verzamelen. “Iedere euro is welkom en er zijn ook bedrijven geïnteresseerd om hun steentje bij te dragen.” Welke bedrijven het zijn, kon of wilde Biesmans niet verklappen. De crowdfunding-site leert ons dat Tim Biesmans al 10 euro bijeen raapte, afkomstig van twee sponsors, hijzelf en zijn vrouw.

Ambitieus plan

Zelfs als Tim Biesmans, het geld bij elkaar krijgt, is het nog verre van zeker dat het pretpark er komt. “Als we een locatie hebben gevonden, is het natuurlijk nog verre van zeker dat we ook effectief het park zullen mogen bouwen. We zullen op zoek moeten naar grote investeerders en beseffen dat er nog heel veel bij komt kijken. Als we uiteindelijk geen toestemming krijgen, laten we het project gewoon achter ons liggen. Veel meer kan ik er voorlopig ook nog niet over zeggen, aangezien we nog in een eerste fase zitten”, besluit Tim Biesmans. Afwachten dus of het ambitieuze plan in de toekomst een vervolg krijgt. (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier