Jongedame uit Roksem sterft na val in bad

03/07/17 om 19:10 - Bijgewerkt om 20:47

De twintigjarige Lisa Marie Vangeluwe uit het West-Vlaamse Roksem is gestorven in haar eigen bad. De jonge vrouw gleed uit en viel op haar slaap. Ze raakte bewusteloos en verdronk in bad. "Onwezenlijk om dit mee te maken", zeggen haar ouders.

Jongedame uit Roksem sterft na val in bad

© TLG

"Stommer kan het gewoon niet gebeuren. Uitglijden in bad en zo slecht neerkomen dat je het met je leven bekoopt." De ouders van Lisa-Marie Vangeluwe (20) uit de Brugsesteenweg op de grens tussen Roksem en Zerkegem kunnen maar moeilijk geloven wat er met hun dochter gebeurde. De jonge vrouw nam donderdagmiddag thuis een bad zoals ze dat al duizenden keren had gedaan. "Ze zat met haar voet in het gips en riep me nog om de deur toe te doen", zegt mama Agna Goethals. "Ik ging vijf à tien minuten een boodschap doen naast de deur. Ik riep haar en ze riep me terug. Maar toen ik terug kwam lag ze levenloos in bad."

Gegrepen naar gsm?

Wat er precies gebeurd is, zal wellicht nooit duidelijk worden. Maar meer dan waarschijnlijk rinkelde de gsm van Lisa-Marie terwijl ze in bad zat. De jonge vrouw sprong - omdat ze met haar gips niet anders kon - op één been naar de lavabo waar haar gsm lag. Daarbij moet ze uitgegleden zijn en op haar slaap gevallen zijn. Ze was onmiddellijk bewusteloos en verdronk in haar eigen badwater. "Toen ik terug thuis kwam, riep ik haar. Maar er kwam geen reactie, dus ging ik kijken. Eerst dacht ik nog dat ze haar haar aan het uitspoelen was. Maar toen zag ik haar gips in het water liggen. Maar dan nog dacht ik niet aan het ergste. Tot ze echt niet reageerde. Ik heb haar direct op haar rug gedraaid en ben beginnen reanimeren."

Mama Agna Goethals: "We zullen dit voor altijd met ons meedragen en we zullen het een plekje moeten geven."

Mama Agna Goethals: "We zullen dit voor altijd met ons meedragen en we zullen het een plekje moeten geven." © TLG

Lisa-Marie werd onmiddellijk met de MUG-helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Uiteindelijk verloor ze vrijdagmiddag rond 17 uur haar dappere strijd. Haar ouders beslisten om haar organen te doneren. "Toen ze ons die vraag kwamen stellen, wisten we dat er nog maar weinig hoop was", zegt papa Guido. "Ze spraken al van ernstige hersenschade. We stonden er aanvankelijk wat sceptisch tegenover. Maar de dokters zouden ons op de hoogte houden over de resultaten."

Dochter zelf gewassen

Voor het gezin is het enorm moeilijk om de dood van Lisa-Marie te aanvaarden. De manier waarop ze haar moesten afgeven heeft daar veel mee te maken. "Ik heb al gedacht aan verhuizen", zegt mama Agna. "Ik kan niet meer naar het bad kijken. Ik zie haar er telkens weer in liggen. Het hangt hier vol herinneringen aan haar. Ik deed de strijk en daar zaten kledingstukken van haar tussen. Toen besefte ik: het is de laatste keer dat ik haar strijk kan doen. We zullen dit voor altijd met ons meedragen en we zullen het een plekje moeten geven. Maar als het zo banaal gebeurt, is dat verdomd moeilijk." Mama Agna besliste om haar dochter zelf te wassen. "Ik had dat nodig om het te helpen verwerken", zegt ze. "Ik heb haar kleren aangedaan en haar make-up gedaan. En dat heeft me heel veel deugd gedaan. Ik ben haar mama, ik weet hoe ze dat wou. Nu is het echt onze Lisa-Marie zoals ze altijd geweest is."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!