Jonge vrouw op straat aangerand in centrum van Veurne

Redactie KW

Een jonge vrouw uit Veurne was donderdag op weg naar haar werk toen een man haar lastig viel. Dat schrijft ze zelf op Facebook.

De man van vreemde origine greep haar hard vast en probeerde haar te betasten en te kussen. De vrouw bleef zich verweren en probeerde weg te lopen, maar werd hardhandig tegen de muur bij winkel Firenze geduwd. Daarop begon de man haar in de hals te kussen en te bijten. Toen er een andere vrouw opdook aan de ingang van de Firenze hield de man op en was de jonge vrouw in staat om zich los te trekken en weg te vluchten, waarna ze aangifte deed.

De politie bevestigt het voorval en noemt het zorgwekkend dat iemand de seksuele integriteit op klaarlichte dag in een openbare plaats aanviel. “Het is de eerste keer dat dit voorkomt, dus zien we het als een geïsoleerd feit en niet als een reden om een versnelling hoger te schakelen”, meldt de perswoordvoerder van de lokale politie. De mannelijke verdachte werd al geïdentificeerd en zou inderdaad van vreemde origine zijn. Volgens de politie is er geen link met de transmigratie naar Zeebrugge op het Veurnse grondgebied.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier