Jonge voetballers uit Diksmuide bedenken originele en menslievende uitdaging

Redactie KW

De spelers van de U17 van KSV Diksmuide gaan voor een uitdaging waar ze sociaal engagement aan willen koppelen.

Op woensdag 9 maart spelen ze in de 1/8e finale van de Beker van België op De Pluimen tegen Zwevegem. Ze dagen daarvoor alle voetbalfanaten van de regio uit. Als er 250 of meer toeschouwers naar hun bekermatch komen kijken en hen naar de kwartfinale helpen stuwen, engageren ze zich om na het seizoen met de volledige kern – die uit 18 spelers bestaat – een hele namiddag te helpen in het Zorgcentrum Maria ter Engelen in Klerken.

“Prachtig initiatief”

“We vinden dat een prachtig initiatief”, aldus Hendrik Calu, directeur strategie en ontwikkeling van Zorgcentrum Maria Ter Engelen. “Deze uitdaging werd bij ons op veel enthousiasme onthaald. Onze mensen zijn er ook op gebrand om zelf de bekermatch bij te wonen en kennis te maken met een supportersfeer waarmee ze niet vertrouwd zijn.”

“Ik heb een rijpe spelersgroep”, vult trainer Jürgen Casier aan. “Jongens van 15 en 16 jaar die op een mooie manier in het leven staan. Dat ze dit willen doen is daar het bewijs van. Ik steun ze dan ook vol in deze uitdaging. Dit is waar een voetbalvereniging als KSV Diksmuide voor wil staan. Ik hoop dan ook dat ze slagen in hun uitdaging en dat ik samen met mijn spelers in mei een namiddag kan gaan helpen in het Zorgcentrum. Misschien kunnen we die dag afsluiten met een feestje voor de mensen van Maria Ter Engelen en mijn spelers.”

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 9 maart. De aftrap wordt gegeven om 18.30 uur en de inkom is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier