Jonge verzender van ‘boodschap in een fles’ mag zich aan deze gigantische snoeptaart verwachten

Vanessa Dombrecht bij de gigantische snoeptaart die intussen richting Oudenaarde is vertrokken. (Foto MVN)
Redactie KW

Met de grootste omzichtigheid is in de Oostkampse snoepwinkel Caramelo zopas een snoeptaart van twee meter ingeladen in een bestelwagen.

De taart is vertrokken naar Oudenaarde, waar ze overhandigd zal worden in de school van Milo Blondelle (8) en Lomme De Groote (8). Het zoete gevaarte weegt liefst zestien kilogram en bevat ongeveer 2.000 snoepjes. “Elk snoepje werd één voor één vastgeprikt om de taart te kunnen vervoeren,” verduidelijkt zaakvoerster Vanessa Dombrecht van Caramelo. “Met de voorbereiding van de bodemplaat inbegrepen, nam het maken van de taart zo’n 25 uur in beslag. Het was de bedoeling om de taart interessant, kleurrijk en zeker niet saai op te bouwen. Vandaar de verschillende thema’s, niveaus en soorten snoep.”

Mét ook een motorfiets erop

De taart bevat onder meer verwijzingen naar de zee en het strand, het Oostendse schip Mercator en de luchthaven van Oostende. Milo en Lomme hadden in Oostende flessenpost in zee gegooid. In de flessen stak hun wens en die van Milo was een ‘snoeptaart van twee meter’. Zijn fles werd gevonden door een meisje uit Merksem en Vanessa Dombrecht toonde zich meteen bereid om de taart te maken. Straks zal Milo zijn ‘flessenwens’ dus eindelijk in vervulling zien gaan.

Op de taart staat ook een motorfiets en zo ziet ook Lomme zijn wens een beetje in vervulling gaan. Hij had een motorfiets gewenst maar zijn fles werd niet teruggevonden.

(AFr)