Jonge ondernemers netwerken op café in Oostende

Enkele leden van JCI Oostende Middenkust tijdens het Business Café. © (Foto MF)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

JCI Oostende Middenkust hield een Business Café in de Bistrot in de Oostendse Langestraat.

“JCI – Junior Chamber International – is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten, groeien zij tot toekomstgerichte ondernemers. De vier basispijlers waarrond JCI-leden evolueren zijn individu, gemeenschap, internationalisme en business. De organisatie telt wereldwijd 200.000 leden in meer dan 100 landen en 5.000 steden. In Vlaanderen zijn er meer dan 1.000 leden”, weet lokaal voorzitter Nikolaas Vanhoucke.

Ongedwongen sfeer

“Onze leden zijn tussen de 18 en de 40 jaar. JCI Oostende Middenkust is aan haar 52ste werkingsjaar begonnen. Ook buiten onze afdeling kan je trainingen volgen. Het is mogelijk om zo goed als elke avond iets te volgen. Elke tweede donderdag van de maand komen we samen om in een ongedwongen sfeer bij te praten onder de noemer JCI Business Café in de Bistrot op het Monacoplein. Elke derde donderdag vindt onze ledenvergadering plaats op variërende locaties, vaak gekoppeld aan een interessante activiteit of diner”, weet Nikolaas Vanhoucke.

Heel wat bekende leden

“Junior Chamber International heeft een wereldwijde reputatie. In België zijn onder andere minister Steven Vandeput en Willy De Clercq oud-leden. Internationaal waren John F. Kennedy, Kofi Annan, Bill Clinton, Al Gore, Prins Albert van Monaco, Jacques Chirac en Charles Lindbergh lid. Raak je niet in Oostende voor onze bijeenkomsten? In december komen we langs met het Business Café on Tour in Gistel en in maart komen we naar Bredene”, aldus nog voorzitter Nikolaas Vanhoucke.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier