Jonge onderneemster start crowdfunding voor handwerkatelier in India

Redactie KW

Lyn Verelst, een jonge onderneemster uit De Haan, startte in India met een handwerkatelier. Op die manier wil ze vrouwen daar meer kansen bieden.

In de afgelegen regio Jarkhand richtte Lyn haar handwerkatelier op. “Veel jonge meisjes worden daar naar de steden gelokt, om er dan door mensenhandelaars verkocht te worden als huisslavinnen. Met Paces Crafts, de naam van ons weef- en breiatelier, geven we ze duurzaam werk dat hen weerbaarder maakt in de samenleving”, verduidelijkt Lyn het project. “Een duwtje in de rug om een zelfstandig leven op te bouwen.” De winst uit de verkoop van het handwerk, gaat naar de stichting van de Vlaamse zuster Jeanne Devos.

Lyn is met Paces Crafts overigens niet aan haar proefstuk toe: ze is de zaakvoerder van SOLID, de stichting die haar vader Luc in 2000 opstartte en in Peru maatschappelijk verantwoorde ondernemingen en sociale organisaties dichter bij elkaar brengt. “Dat bleek een efficiënte manier om armoede te bestrijden, en op termijn externe hulp overbodig te maken”, aldus Lyn.

Om haar project in India verder uit te bouwen, startte ze een crowdfundingcampagne op. Die loopt nog tot tot 23 november. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier