Jonge Markenaars treden op tijdens aperitiefconcert

Sara D'hooghe speelt hobo en Alexander trompet. © EDB
Redactie KW

Alexander D’hooghe (10) en zijn zus Sara (9) uit Marke spelen beiden op het gratis aperitiefconcert van Jong Crescendo. Dit op zondag 2 juli op het grasveld aan het Oud Gemeentehuis in Bissegem.

Alexander zit in het vijfde leerjaar en speelt al vier jaar trompet en Sara die in het derde leerjaar zit, speelt al twee jaar hobo. Sara koos hetzelfde instrument als haar mama Siska Meganck. De kinderen hebben twee jaar notenleer gevolgd in Marke en volgen nu verder lessen in Kortrijk.

“Ik voetbal eigenlijk nog liever”

De twee kinderen hebben beiden een drukke agenda. Alexander speelt in het jeugdtoneel in Marke en speelt ook nog voetbal, zoals zijn papa vroeger deed. “Volgend jaar wordt het de U12.” Sara turnt ook nog. “Ik doe dat eigenlijk nog liever, want ook sport is belangrijk.”

Tijdens het voetbalseizoen is er voor de kinderen elke dag wel iets gedaan. “We hebben twee keer per week notenleer en één keer per week spelen we ons instrument in Harelbeke. We hebben ook één keer per week crescendo en drie keer per week doen we aan sport. Voor onze ouders is het vaak een puzzel om alles geregeld te krijgen.” Alexander wil ook nog dictie volgen en Sara denkt aan dans.

“Voor onze ouders is het vaak een puzzel om alles geregeld te krijgen”

Op het aperitiefconcert o.l.v. Alain Verhoeven zingen de kinderen van pré-notenleer enkele liedjes. De twee jongste afdelingen van Crescendo spelen er muziek. “Wipe out, Carnaval voor trombone, The man in the mirror, The power of love, Locomotion van Kylie Minogue zijn allemaal nummers die we spelen. Het wordt dus zeker niet saai.” De kinderen voelen op school veel voordeel dat ze muziek kennen. Bij hun instrument lezen ze hun noten onbewust. “Op de duur kennen we de liedjes zodanig goed dat we niet meer weten dat we noten aan het lezen zijn.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier