Jonge Lichterveldenaar stelt kortfilm ‘Jarko’ voor op Jeugdraad Filmfestival

In 'Jarko' speelt een man met een konijnenmasker de hoofdrol. © GF
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De tweede editie van het Jeugdraad Filmfestival, op 27 mei in Cinema De Keizer, heeft met de première van ‘Jarko’ een leuk extraatje in petto. In de kortfilm, gemaakt door Victor Schellens, duiken een paar bekende Lichterveldse gezichten op.

In Cinema De Keizer vindt op zaterdag 27 mei, vanaf 14 uur, de tweede editie van het Jeugdraad Filmfestival plaats. Een vijftal Lichterveldse kortfilms neemt het tegen elkaar op in de strijd voor de Gouden Appels, de Lichterveldse filmawards. De toegang is gratis, maar er geldt wel een dresscode: galakledij.

https://www.youtube.com/watch?v=ahokD47o7rM

Naast de competitie wordt in première ook Jarko vertoond, de 23 minuten durende kortfilm van Victor Schellens (19). “Jarko is een prettig gestoorde actiefilm met een duister kantje”, vertelt hij. “De film vertelt het verhaal van een outcast die met een konijnenmasker op de strijd aangaat met een maffiabaas. Hij gaat daarbij niets of niemand uit de weg. De film is trouwens zo goed als volledig gemaakt door, voor en in Lichtervelde.”

Anderhalf jaar bezig

Aan de kortfilm werkten dan ook een pak Lichterveldenaars mee. Victor schreef, samen met Sander Haeghebaert, het scenario en stond in voor de regie. Jeffrey Meersschaert hielp mee met de technische kant van de zaak. Ook de acteurs zijn quasi allemaal Lichterveldenaars. “We zijn toch ongeveer anderhalf jaar bezig geweest met de film”, vertelt Victor. “Omdat dit een lowbudgetfilm is, hielp iedereen gratis mee. Dat maakt het niet evident om de agenda’s op elkaar af te stemmen.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier