Jong Talent uit Bredene mag naar Koninklijke Balletschool

Tine Piolon mag naar de Balletschool. © JC
Redactie KW

De 9-jarige Tine Piolon is al van heel jonge leeftijd gebeten door het dansen, meer bepaald balletdansen. Nu mag ze naar de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Tine danste vooral na het kijken naar Barbiefilms, vooral de klassieke dansjes probeerde ze na te doen. Toen ze pas vier jaar was, begon ze te dansen in de Balletschool Marie-Ellen uit Oostende onder leiding van Marita Engels. Die school is uitgegroeid tot een van de grootste van Oostende op het gebied van klassiek ballet met lessen op hoog niveau en een professionele aanpak.

“Het avontuur begon toen Tine tijdens de dansstage van Jeugd en Dans in de paasvakantie vernam dat er audities waren in Antwerpen”, zegt mama Nancy. “Ze vroeg of ze ook mocht meedoen. Tine slaagde met glans. Na alle pro’s en contra’s te bekijken, willen we haar de kans geven om dit te doen. De school Prins Dries, de Koninklijke Balletschool Antwerpen en het internaat werken nauw samen en voor Tine gaat een nieuwe wereld open.”

Vriendinnen

Tine liep tot het derde leerjaar school aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Gerststraat en heeft haar vriendinnetjes moeten achterlaten. Maar in de Koninklijke Balleschool Prins Dries, waar ze nu gestart is in het vierde leerjaar, heeft ze al enkele nieuwe vriendinnen gemaakt.

“In de klas van Tine zitten 12 andere balletmeisjes en 30 andere kindjes. Tijdens de week krijgen ze zes uur ballet, geïntegreerd in het normale lessenpakket. Tine is een goede leerling, heeft zelfs een balletrapport en een balletagenda. Alles wordt heel zorgvuldig en streng opgevolgd, zo mogen zij pas hun gsm hebben nadat ze gegeten hebben, hun huiswerk gemaakt en gedoucht zijn. Om 20.45 moeten de balletkindjes slapen gaan en hun gsm terug afgeven.”

Internaat

“Het moeilijkste is op internaat verblijven. Zo brengen we haar op zondagavond tegen 20 uur naar Antwerpen en halen we haar op vrijdagnamiddag terug op. Maar Tine belt elke dag. Als ze het niet vergeet, wat dan weer betekent dat het leuk is op school”, zegt Nancy.

“Het eten vind ik wat minder maar het is superleuk in mijn nieuwe school”, zegt de kleine meid. “We zijn nu heel hard aan het oefenen want ik moet optreden met mijn school.”

“Zeg nu zelf, je kind op het podium zien staan met veel passie en zien hoe graag ze danst, is toch het mooiste dat er is”, besluit papa Peter nog. (JC)

Contactpersoon : nandevos6@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier