Jong gastronomisch talent uit Oostrozebeke wint prestigieuze prijs

De winnares glunderend op de foto met chef-kok Peter Goossens. © GF
Redactie KW

Michelle Boone uit Oostrozebeke haalde het als enige vrouw van al haar mannelijke concurrenten.

Bocuse d’Or is een gastronomisch topevenement dat zich afspeelt op verschillende niveaus. Eerst worden de landelijke finales georganiseerd, gevolgd door de Europese, om tot slot te dromen van de wedstrijd op wereldniveau. De Belgische finale, waarop de chef werd gekozen die ons land mag vertegenwoordigen in Boedapest in 2016 vond plaats op Horeca Expo in Gent. Chef Peter Aesaert is de winnaar van deze Belgische finale.

De chef zal op de Europese finale bijgestaan worden door een commis, die op zijn beurt zijn plaats moet verdienen door deel te nemen aan de wedstrijd ‘Keukencommis Bocuse d’Or’. Deze wedstrijd vond donderdag plaats op Horeca Expo. De jury was niet de eerste de beste. Sterrenchefs zoals Peter Goossens en Ferdy Debecker maakten er samen met Peter Aesaert deel van uit.

Michelle met haar coach en leerkracht bij Spermalie Jo Nelissen.
Michelle met haar coach en leerkracht bij Spermalie Jo Nelissen.© GF

Vanuit Spermalie dong de jonge vrouwelijke chef in spe Michelle Boone mee naar de titel van beste keukencommis. Zij durfde het aan om als enige meisje mee te doen aan deze toch wel moeilijke wedstrijd. En met succes, want ze wist de wedstrijd zowaar te winnen. Deze overwinning geeft haar, samen met Peter Aesaert een ticket naar Boedapest, waar zij op 11 en 12 mei 2016 mee de Belgische eer zal verdedigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier