Jong & Democratisch wordt onderdeel van de Roeselaarse Jeugdraad

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Jong & Democratisch, de onafhankelijke jongerenvereniging met politiek engagement, wordt binnenkort een onderdeel van de Roeselaarse Jeugdraad.

Op die manier wordt het draagvlak van de jeugdraad vergroot en kan de werking van Jong & Democratisch verder gezet worden. Voor de raad betekent dit na enkele moeilijke jaren een serieuze versterking.

“We hebben dan onze werking eens volledig tegen het licht gehouden en een langetermijnvisie bepaald”, zegt voorzitter Reinout Van Zandycke. “Waar willen we naartoe en op welke manier willen we dat bereiken. Daaruit bleek dat het moeilijk was om met de huidige werking verder te gaan en dat continuïteit op termijn misschien moeilijk zou blijken, dus werd naar een andere oplossing uitgekeken.”

Die oplossing vonden ze door een vergaande samenwerking met de Jeugdraad, een officieel adviesorgaan van de stad Roeselare. Bjorn Van Neste is daar ondertussen al enkele jaren voorzitter. “Op een bepaald moment waren we nog maar met twee mensen in de raad. Toen hebben we ook enkele stappen moeten zetten om tot de raad op de dag van vandaag te komen, maar het kan nog steeds beter”, vertelt Bjorn. “Tussen pot en pint kwam het ter sprake met Reinout. Uit evaluaties bleek dat beide verenigingen heel wat raakvlakken hebben en dat we meer en meer in elkaars vaarwater zaten. Daaruit ontstond het idee om met Jong & Democratisch toe te treden tot de Jeugdraad.”

“De naam Jong & Democratisch blijft bestaan, maar wordt in Roeselare niet meer gebruikt. Eventueel kan het nog van pas komen bij andere initiatieven in andere steden, al dan niet door ons genomen. Maar concreet treden we met onze mensen toe tot de Jeugdraad en versterken we de raad. De essentie van waar we voor staan kan zo verder gezet worden, we kunnen meer wegen op het beleid en voor de Jeugdraad betekent dit een versterking”, aldus Reinout. “We vinden het vooral belangrijk dat we nu binnen een structuur kunnen werken.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier