Jolien Wyckaert uit Marke: “Miss België worden is een droom”

Oma Jeannine Gheysens en opa Marcel Wyckaert zijn trots om met Jolien Wyckaert een miss kandidate in hun familie te hebben. (Foto EDB)
Redactie KW

Jolien Wyckaert (18) dingt mee naar het kroontje van Miss Elegantie en Miss West-Vlaanderen en hoopt zo door te stoten naar de finale van Miss België.

De Markse Jolien Wyckaert is een van de 220 kandidates voor de Miss België verkiezing die plaats vindt op 12 januari 2019. 25 van deze kandidates komen uit onze provincie. De verkiezing van Miss West-Vlaanderen is gepland op zondag 9 september in het Plopsa Theater in De Panne. Daar vindt zaterdag ook de verkiezing van Miss Elegantie plaats. “De winnares van Miss Elegantie gaat automatisch door naar de Miss België-finale“, aldus Jolien, die zaterdag ook meedingt naar het kroontje. “Er zijn twintig kandidates, en allemaal doen ze mee aan de verkiezing tot Miss België”, vertelt Jolien.

Monitor bij Kazou

Jolien Wyckaert woont in Marke met haar ouders Nico Wyckaert en Valerie Marchal, haar tweelingbroer Mathias en haar broer Lennert (11). Ze ging naar de Rodenburgschool en later naar Rhizo. Daar studeerde ze vorig schooljaar af in de campus ‘school voor Mens en Samenleving’. Volgend schooljaar start ze haar eerste jaar Toegepaste Psychologie in Vives. Ze houdt van paardrijden. “Ik heb een verzorgpaard staan in Menen, waar ik ook help met de klusjes en pony’s verzorg.” Jolien gaat ook als monitor mee op Kazou-kampen. Ze stond al bij 6-7-jarigen en 8-9-jarigen en vertrekt binnenkort nog met 13-14-jarigen op avonturenkamp naar Italië.

Weddenschap

Deelnemen aan de Miss België verkiezing was altijd al een droom voor Jolien. “Ik was er met een vriendin over bezig dat ik dat ook wel leuk zou vinden. Door een weddenschap of ik me wel of niet zou durven inschrijven, schreef ik me vijf dagen voor de uiterlijke datum in. Ik dacht dat het niet meer zou lukken maar twee dagen later kreeg ik van Darline Devos een mail dat ik op casting mocht komen. Ik moest het dan wel nog uitleggen aan mijn ouders, maar zij waren hier natuurlijk blij mee.”

“We hopen dat Jolien ver geraakt en gaan alvast mee om te supporteren” – grootouders Marcel en Jeannine

Als voorbereiding op de miss verkiezingen ging Jolien ondertussen al naar verschillende activiteiten zoals events in Plopsaland en Brugge en het Zandsculpturenfestival. “Op die manier leren de kandidates elkaar ook beter kennen.”

Zaterdag neemt Jolien deel aan Miss Elegantie. Op 9 september is de Miss West-Vlaanderen verkiezing. Daar hoopt ze bij de finalisten te zijn om door te stoten naar de finale van Miss België. Sinds juni kan al gestemd worden. Grootouders Marcel Wyckaert (73) en Jeannine Gheysens (72) uit Aalbeke en Joliens grootouders uit Geluwe zijn alvast heel trots op Jolien. “Wie zou nu niet trots zijn om een kleinkind te hebben dat meedingt naar een kroontje?” Marcel en Jeannine waren verrast in de goede zin toen ze hoorden over Joliens deelname. “We hadden daar nooit aan gedacht”, luidt het. “We hopen dat ze ver geraakt en gaan alvast mee supporteren op de verkiezingen.”

Sociaal geëngageerd

Volgens Marcel en Jeannine is Jolien een sociaal geëngageerd meisje, dat graag met kinderen bezig is. “Ze deed nog speelpleinwerking in Heule en was dit jaar al met vier leerlingen en een leerkracht in Kenia op stage in een weeshuis. Jolien heeft ook een hart voor dieren.” Marcel sprak al zijn contacten aan van toen hij bestuurslid was bij Gezinsbond Aalbeke om te stemmen voor Jolien. Ook bij Okra, waar hij lid is, stemden al mensen voor haar.

(EDB)

Stemmen voor Jolien kan door voor 9 september een sms te sturen naar het nummer 6665 met ‘mwv03’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier