Jolien kroont zich met vink Hercules tot West-Vlaams kampioen in Harelbeke

04/06/17 om 12:40 - Bijgewerkt om 12:39

Hercules, de vink van Jolien Planckaert (24) uit Kachtem, zong 796 liedjes en dat was voldoende voor de provinciale titel vinkenzetten.

Jolien kroont zich met vink Hercules tot West-Vlaams kampioen in Harelbeke

Er daagden zondag 572 West-Vlaamse vinkeniers op met hun vogel om deel te nemen aan het kampioenschap. Het was de eerste maal dat Harelbeke het kampioenschap organiseerde en voor deze organisatie hadden de drie vinkenmaatschappijen van Harelbeke de handen in elkaar geslagen. Voor de gelegenheid werd het stuk N36 Rijksweg tussen de Bavikhoofse brouwketel en de Kuurnsestraat verkeersvrij gemaakt zodat het kampioenschap in alle rust kon plaatsvinden.

Al 14 jaar ervaring

"Dat ik vandaag als winnaar zou eindigen had ik nooit durven dromen", aldus een totaal verraste Jolien Planckaert die al 14 jaar actief is in de vinkensport. "Ik ben al van mijn tiende bezig met vinken omdat mijn ouders ook allebei vinkenliefhebbers zijn. Ook mijn moeder behaalde even geleden een titel in Duitsland. Ik ben Hercules heel dankbaar dat hij zondagmorgen zo zijn best heeft gedaan. Zijn 796 liedjes leveren mij de titel op. Het is mijn eerste provinciale titel." De tweede plaats was weggelegd voor Jozef Struyve uit Zwevezele met zijn vogel Charlie die 791 liedjes bracht, Jose Schiettecatte uit Vichte eindigde met vogel Ecobo verdienstelijk op een derde plaats.

(NSK)

Jolien kroont zich met vink Hercules tot West-Vlaams kampioen in Harelbeke

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!