Johan Vandenberghe uit Kuurne krijgt ‘trofee Helpende Hand’

© Foto BWB
Redactie KW

De feestelijke Verkoren Maandag van de Orde van de Ezel startte dit jaar met een misviering in de Sint-Pieterskerk en reikte aansluitend de erkentelijkheidstrofee de ‘Helpende Hand’ uit.

Na de verwelkoming door schepen Johan Bossuyt (N-VA) sprak Eddy Lafaut een lofrede uit ter ere van Johan Vandenberghe die dit jaar de erkentelijkheidstrofee overhandigd kreeg. Eddy benadrukte de gedrevenheid van Johan. “Stilzwijgend toekijken ligt niet in zijn aard. Hij gaat voor actie, maar niet in het licht van de schijnwerpers. Wel kiest hij voor een onopvallende werkwijze die daarom niet minder efficiënt is. Hij weet zo noden te benadrukken en hulpacties op poten te zetten. Zijn grote troef is dat hij er telkens weer in slaagt een schare gelijkgezinden te verzamelen. Hij beperkt zijn gezichtsveld bovendien niet tot Kuurne. Hij maakt de Kuurnenaars duidelijk dat solidariteit niet stopt aan de gemeente- of landsgrenzen.”

Industrieel ingenieur

Johan Vandenberghe (58) groeide op in Hulste. Hij liep er school en was leerling van onder meer oud-burgemeester Dries Vandekerckhove. Na zijn lager onderwijs trok hij naar het Kuurnse Spes Nostra Instituut. Later genoot hij een opleiding industrieel ingenieur aan de toenmalige KIH Oostende. Na een stage bij Barco werkte hij bij AT&T Brussel, later Alcatel Lucent, waar hij tot vandaag aan de slag is. Johan is samen met de Roeselaarse Katrien Vercruysse. Ze vestigden zich aan de Eburonenweg in de Oud-Belgenwijk en kregen drie kinderen. Bert (27) is industrieel ingenieur, Tine (25) is huisarts in opleiding en Liesje (15) volgt les in het derde middelbaar.

(JPD-foto WB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 16 januari 2015