Johan Vande Lanotte is geen liefhebber, maar proeft toch als eerste van de Hollandse Maatjes

15/06/16 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Naar jaarlijkse gewoonte en voor de 41ste keer, werden in Oostende de eerste Hollandse Maatjes voorgesteld.

Johan Vande Lanotte is geen liefhebber, maar proeft toch als eerste van de Hollandse Maatjes

Burgemeester Johan Vande Lanotte en Natacha Dangreau, 'Miss Maatje', proeven de eerste Hollandse Maatjes © FRO

Het eerste vaatje, met 10 kg maatjes, werd symbolisch aangevoerd aan boord van de Broodwinner en aan wal gebracht ter hoogte van het Klein Strand, waar de Maatjestent nog heel de week staat opgesteld voor degustatie. Bij afwezigheid van 'meter' Wendy Van Wanten én 'peter' Luc Caals mocht burgemeester Johan Vande Lanotte het eerste maatje proeven. Blijkbaar is hij geen liefhebber van deze lekkere 'zeevruchten', maar hij hapte toch toe, op vraag van Glenn Dangreau, voorzitter van het Maatjescomité en organisator van de Kaaifeesten.

"Met 21% vetgehalte is 2016 een super jaar voor de Hollandse Maatjes," legt Glenn uit. "Dat is uitzonderlijk en zeker te danken aan de voorbije, warme winter. Dat is ideaal voor de jonge haring. We zijn toe aan onze 41ste Maatjeshappening, een initiatief, dat tot stand kwam dankzij mijn 'pette', wijlen Gerard Dangreau. Vele steden proberen ons voor te zijn, maar Oostende mag nog altijd fier zijn op de originele Maatjeshappening. Vandaag kunnen hier al maatjes geproefd worden in de tent en uiteraard ook tijdens onze Kaaifeesten, van vrijdag 17 tot en met zondag, 19 juni. Er zijn optredens van Jean Dover & Friends, Le Grand Julot, Jacco Riccardo, De Brugse Strangers en René le Blanc, imitator van Jack Jersey en Engelbert Humperdinck."

(FRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!