Johan Naessens is verdienstelijke figuur van Rollegem

Johan Naessens. © EDB
Redactie KW

Bij de opening van de Rollofeesten werd er naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een verdienstelijke figuur voor Rollegem gekozen. De keuze dit jaar viel op Johan Naessens.

Johan Naessens is een vrijwilliger bij OCMW Kortrijk. “Je ziet Johan verschillende keren per dag voorbijkomen met het busje van het OCMW”, vertelde Mickel Schepens, voorzitter van de Rollofeesten. “Hij is een vrijwilliger in hart en nieren en doet veel werk achter de schermen. Ook Philippe De Coene vond de keuze voor Johan Naessens een wonderlijke keuze. “Johan is niet iemand die de schijnwerpers opzoekt. Hij staat altijd klaar voor een ander en denkt nooit aan zichzelf.”

Philippe De Coene was even gaan opzoeken in de cijfers van het OCMW, en vond terug dat het busje van de Weister, waar Johan mee op weg gaat, al ruim 12.800 km op de teller staan had. “Dat van Sint-Jozef heeft er 13.000 en dat van Biezenheem 9.900.”

Johan helpt er volgens De Coene aan mee dat mensen die minder mobiel zijn, opnieuw kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven. “Johan staat symbool voor onze vrijwilligers die dat mee mogelijk maken.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier