Johan Loones officieel benoemd tot pastoor-moderator in Rumbeke

Johan Loones aan de kerkdeur van de Sint-Petrus en Pauluskerk. (Foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Johan Loones is nu officieel benoemd tot pastoor-moderator van de Federatie Rumbeke. Hij combineert de functie met die van pastoor-moderator in Ledegem.

Officieel is hij al sinds 1 december 2015 actief in de federatie, maar zondagnamiddag 10 januari was er de officiële benoeming van Johan Loones door deken Renaat Desmedt. Dat gebeurde tijdens een viering in de Sint-Petrus en Pauluskerk. Johan Loones bekleedt de functie sinds 2009 ook al in Ledegem. Het is de bedoeling dat hij beide functies zal combineren. Hij blijft wel nog in Ledegem wonen.

De Federatie Rumbeke bestaat uit de parochies Rumbeke, Oekene, Beitem en Zilverberg en bevat drie kerken. De kerk in Beitem is sinds 1 januari ontwijd en behoort hier niet meer toe. Er vinden ook geen vieringen meer plaats. Het is de bedoeling om de komende maanden een overkoepelend bestuur op poten te zetten, een Pastorale Eenheid, waardoor de afzonderlijke parochies verdwijnen.

Voor Johan Loones is het beetje terugkeren naar de roots want hij is afkomstig van Roeselare, bovendien verbleef hij vroeger vaak bij zijn grootouders in Rumbeke waar hij toen al spelend de mis voordroeg. Nu mag hij het echt doen. “Een droom die uitkomt”, klinkt het lachend bij de kersverse pastoor-moderator.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier