Johan Geeraert voorgedragen als nieuwe korpschef zone Polder

Johan Geeraert. © GF
Redactie KW

De politieraad van de politiezone Polder draagt Johan Geeraert uit Gijverinkhove voor als nieuwe korpschef.

De politiezone – die de gemeenten Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare omvat – zit zonder korpschef sinds Alain De Laender halfweg 2014 directeur-coördinator van de federale politie in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen werd. Sindsdien is Marc Van Eecke waarnemend korpschef.

Twee kandidaten voor de job van korpschef passeerden de selectiecommissie: Eddy Naessens uit Oostende, voormalig directeur coördinatie van de federale politie Veurne en nu werkzaam bij de federale politie Brugge, en Johan Geeraert uit Gijverinkhove, sinds 2008 korpschef van de Oost-Vlaamse politiezone Lowazone (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Nevele) en daarvoor commissaris in de politiezone Westkust.

De politieraad koos op woensdag 16 december voor Johan Geeraert. Die wordt nu voorgedragen, maar daarmee is de procedure nog niet ten einde. het is aan de federale regering en uiteindelijk aan de koning om de nieuwe korpschef te benoemen. Verwacht wordt dat de nieuwe korpschef in het voorjaar 2016 in dienst treedt.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier