Johan Christiaens is nieuwe deken van De Paanders in Meulebeke

Het gezin Christiaens met v.l.n.r. Bert, Tim, Anja, Johan en Lotte. © Foto Luc
Redactie KW

Johan Christiaens uit de Kortrijkstraat volgt Alain Sintubin op als deken van De Paanders. De traditie in ere houdend, wordt hij met halfoogst in de bloemetjes gezet want dan vieren de inwoners van De Paanders feest. 15 augustus is het moment om samen eens ferm uit de bol te gaan en mee te leven op het ritme van de parochie.

Johan werd op 29 augustus 1967 in Tielt geboren. Zijn ouderlijk huis bevond zich bijna op dezelfde plaats waar hij nu woont. Zijn lagere school volgde hij in de plaatselijke Paanderschool bij de zusters, een periode waar hij heel veel leuke herinneringen aan overhoudt. Daarna ging het richting Izegem, waar hij aan het VTI de afdeling metaal volgde en er daarna nog een extra jaar ‘werktuigmachines’ aan toevoegde.

Hard werken

Johan kon na zijn studies aan de slag bij Vulkoprin in Tielt, maar de drang naar buitenwerk deed hem overstappen naar firma Verstraete in Oostrozebeke, gespecialiseerd in grond- en afbraakwerken. Het was er hard werken, maar Johan hield van zijn job… Tot op het moment dat rugklachten hem verplichtten, na 23 jaar dienst, over te schakelen naar een nieuwe uitdaging. Hij vond die bij AZ Kabel, een recyclagebedrijf in Tielt waar hij nu precies tien jaar werkzaam is.

“We zullen dan ook alles in het werk stellen om de samenhorigheid hier op De Paanders in ere te houden en nog te stimuleren”

Johan huwde in 1988 met Anja Verhelle, die in administratief medewerker bij Lannoo in Tielt werkt. Drie jaar later konden ze hun nieuwe woonst betrekken in de Kortrijkstraat in Meulebeke. Het koppel heeft drie kinderen: Bert (19), Lotte (17) en Tim (15).

Samenhorigheid

“Mijn grootste rijkdommen zijn mijn gezin en de vele vrienden die hier over de vloer komen”, opent Johan Christiaens. “Een echt huis van Oostenrijk zeggen ze of een ware Zoeten Inval. Heerlijk is dat. Voeg daarbij nog het mooie weer en af en toe een Duvelke en meer hoeft dat echt niet te zijn. Samen met mijn gezin beschouw ik het dekenschap als een ware eer. We zullen dan ook alles in het werk stellen om de samenhorigheid hier op De Paanders in ere te houden en nog te stimuleren.”

Praktisch

Het feestprogramma van woensdag 15 augustus start om 9 uur met een eucharistieviering in de kerk voor alle overleden parochianen. De mis wordt gevolgd door een aperitiefconcert in de Paandersschool met een verwelkoming van de nieuwe inwoners. Om 15 uur wordt de deken dan thuis afgehaald door het plaatselijke feestcomité, de burgemeester en schepenen. Om 18 uur is er in de Paandersschool barbecue à volonté. Volwassenen betalen daarvoor 16 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn te bekomen bij de bestuursleden en bij bakkerij Sintubin in de Paandersstraat. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier