Joël Tally stopt als algemeen directeur Torhouts ziekenhuis

© Johan Sabbe
Redactie KW

Joël Tally, de algemene directeur van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis, heeft beslist om een stap terug te zetten. Op 1 mei 2015 stopt hij als algemeen directeur van het ziekenhuis en geeft zijn functie door aan de huidige adjunct-directeur Wim Allemeersch.

Joël Tally is vanaf mei 2015 geen algemeen directeur van het Torhoutse ziekenhuis meer.
© Johan Sabbe

Joël (63) gaat echter pas eind september 2016 met pensioen. Hij blijft tot dan adviserend lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis. Hij laat zijn levenswerk dus niet zomaar schieten.

Straks 26 jaar dienst

Joël Tally, die toegepaste economische wetenschappen heeft gestudeerd, woont met zijn vrouw Nicole Vandenbussche (61) in de Zwevezelestraat in Torhout. Hij is op 1 september 1990 in het ziekenhuis in dienst getreden als stafmedewerker. In 1992 werd hij financieel directeur en in 2000 algemeen directeur. Als hij eind september 2016 met pensioen gaat, zal hij er een loopbaan van 26 jaar opzitten hebben.

Joël Tally stopt als algemeen directeur Torhouts ziekenhuis

Joël Tally wordt als algemeen directeur opgevolgd door adjunct-directeur Wim Allemeersch, hier links op de foto.
© Johan Sabbe

“Als adviserend lid van de raad van bestuur blijf ik nauw bij het beleid van het ziekenhuis betrokken”, zegt de afscheidnemende directeur. “Ik heb de beslissing om een stap terug te zetten, genomen na ruggespraak met mijn vrouw en de raad van bestuur. De laatste jaren zijn enorm druk geweest, onder andere door alle bouwwerkzaamheden in het ziekenhuis, onafgebroken sinds 2006. Een groot deel van die projecten is zo goed als afgerond of staat op de juiste sporen. En dus vind ik het moment gekomen om het wat rustiger aan te doen.”

Wim Allemeersch volgt op

De raad van bestuur heeft Wim Allemeersch aangesteld als nieuwe algemene directeur vanaf 1 mei 2015. Hij is sinds september 2011 in het ziekenhuis werkzaam en er dus al goed mee vertrouwd. Joël Tally blijf naast adviserend lid van de raad van bestuur ook nog bestuurder bij Zorgnet, Het Mezennestje, het Revalidatiecentrum en de Gezondheids- en Bejaardenzorg van het Houtland.

(JS)