Jobdag voor ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ in Kortrijk

Redactie KW

Op maandag 10 maart vond in Brasserie Stefanie’s op de Veemarkt in Kortrijk een jobdag voor ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ plaats.

Vanaf tien uur tot laat in de namiddag kregen de kandidaten de kans om mensen van ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ te overtuigen van hun kwaliteiten. Enkelen van hen waren Gregory Deschaeck, Shirley Quidousse en Dylan Verhaeghe. Gregory kwam naar Kortrijk om naar de job van kok te solliciteren. “Ik heb al in een aantal restaurants gewerkt”, stelt hij. “Ik heb dus wel wat ervaring opgebouwd. Momenteel ben ik werkloos en ik zie in dit programma een grote uitdaging.”

Shirley Quidousse zou dan weer de job van keukenhulp/afwasser zien zitten. “Ik heb de horeca-opleiding gevolgd en wil graag in die sector werken. Ik woon op de Grote Markt, wat vlakbij is. Ik zou dus meteen op mijn werk zijn en indien nodig altijd kunnen bijspringen.” Dylan Verhaeghe, tot slot, kwam van Izegem afgezakt. “Ik help al mee in de foyer van cultuucentrum De Leest in Izegem en ik krijg daar lovende commentaren. Ik zou daarom graag bij ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ werken.”

Opvolging

In totaal zullen Stefaan Van den Berghe en Barbra Poucke, die het Kortrijkse pop-uprestaurant op het Schouwburgplein zullen uitbaten, een beroep kunnen doen op zes personeelsleden. “We voorzien drie mensen in de keuken, één afwasser en vier mensen in de zaal”, aldus Matthias Declercq van Adecco. “Ieder van hen zullen we opvolgen en bij vragen kunnen ze bij ons terecht.”

“Ook belangrijk is dat de mensen die tewerkgesteld zullen worden, ook na het programma zullen worden opgevolgd”, pikt Leen Baert van het Kortrijkse Adeccokantoor in. “Die personen krijgen voor een aantal weken werk. Hoeveel weten we natuurlijk niet. Wel is zeker dat we hen na het programma verder zullen begeleiden, zodat ze werk in de horecasector kunnen vinden.” (AXV-foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier