Jobbeurs Job*Rock in Kuurne lokt 2.200 bezoekers

Redactie KW

Met ruim 2.200 bezoekers heeft de jobbeurs Job*Rock in Kuurne er een geslaagde editie op zitten. Dat geeft de organisatie mee kort nadat de deuren donderdagavond sloten.

Job*Rock is een van de grootste jobbeurzen in West- en Oost-Vlaanderen. De beurs is een organisatie van vzw De Vacature, in samenwerking met de VDAB en ACV Zuid-West-Vlaanderen. “We verwelkomden een zestigtal bedrijven, onze maximumcapaciteit. We zijn al sinds februari volzet”, aldus Bert Debrouwere van Job*Rock.

“Veel goeie profielen”

Onder meer voedingsbedrijf Alpro, vorkliftspecialist TVH, bouwbedrijf Stadsbader, vervoersmaatschappij NMBS en het ziekenhuis AZ Groeninge waren aanwezig met een stand. “We mogen spreken van een geslaagde editie. Ook de bedrijven waren positief en spreken van veel mensen met goede profielen”, aldus Bert Debrouwere.

Zuid-West-Vlaanderen kampt met arbeidskrapte, waardoor bedrijven vaak over de taal- of landsgrens moeten turen om geschikt personeel te vinden. “We zijn ons daarvan bewust en zetten daar ook op in. We kregen 200 tot 300 Franstaligen over de vloer.”

Voor het eerst los van festival

Het was ook een speciale editie van Job*Rock, vroeger ging de beurs gepaard met een muziekfestival. “De jobbeurs hebben we verplaatst naar september. Een duidelijke meerwaarde, omdat er veel studenten pas afgestudeerd zijn en op zoek gaan naar een job. Het festival blijft geprogrammeerd in oktober”, vertelt Debrouwere. Of dit systeem een vervolg krijgt, moet blijken na de eindevaluatie.

(Belga)