Jimmy lanceert aanval op wereldrecord… ‘strijken’

Jimmy De Frenne na 50 jaar, nog niet echt met een uitgestreken gezicht. © JR
Redactie KW

Woensdag om 10 uur stipt begon Jimmy De Frenne, die vorige week zijn 45ste verjaardag vierde, met strijken.

Al 50 uur is hij bezig en zit daarmee in de helft. Jimmy wil 100 uur strijken om het wereldrecord ‘aantal uur strijken’ sterk te verbeteren. Het huidige record staat op 77, hij moet dus 78 uur strijken om het wereldrecord officieel te verbreken.

Na 50 uur voelt Jimmy zich nog altijd goed, hij staat onder controle van een arts die hem elke dag onderzoekt. Indien de arts geen goedkeuring geeft, moet Jimmy onmiddellijk stoppen. Elk uur mag hij een pauze nemen van vijf minuten, hij mag die ook opsparen om een langere pauze in te lassen.

“Ik nam ondertussen al vier kleine pauzes van vijf minuten om naar het toilet te gaan“, legt Jimmy uit. “Vannacht nam ik ook een lange pauze van 2,5 uur, daarvoor moet ik 50 keer vijf minuten opsparen. Voorlopig gaat alles goed, zolang ik me goed voel blijf ik doorgaan. Ik ben een doorzetter, zo snel zal je mij niet zien opgeven.”

Jimmy wil de opbrengst van het wereldrecord schenken aan de Vzw Caring Family. De Vzw onder leiding van Kelly Van Oost zal het geld gebruiken om hun doelstellingen te blijven waarmaken. Kelly zet zich met haar vrijwilligers in om geld in te zamelen en zo kansarme en zieke kinderen te ondersteunen. Zo steunde ze ook al de Heilig Hartschool op Stene, een school met Buitengewoon Onderwijs. Ze bracht er elk klasje een pakketje met speelgoed en ging met ha ar vrijwiligers met Pasen paaseieren uitdelen op de school.

Voor 10 euro kunnen mensen hun mand met strijk binnen brengen, die kan dan netjes gestreken terug worden afgehaald. Tot nu toe deden 14 mensen op die manier hun duit in het zakje, er staan nog 21 manden op het programma die vandaag en morgen worden afgeleverd.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier