Jeugdvoetbaltrainer riskeert twee jaar stadionverbod

Redactie KW

Een twintiger moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd een klap gaf aan een politieagent. De man is al jaren jeugdtrainer en riskeert een stadionverbod van twee jaar.

Tijdens de wedstrijd op 8 maart, tussen Zulte Waregem en Club Brugge, kwam een groepje Clubsupporters terecht in een supportersvak van Zulte. Er ontstond een schermutseling tussen beide groepen, maar de beklaagde was daarbij niet betrokken, meent de verdediging. “Mijn cliënt was per ongeluk tussen de supporters van de tegenpartij terecht gekomen. Hij had al de hele avond het gevoel dat de politiemannen de Clubsupporters viseerden. Hij heeft een agent van het ordeteam één klap gegeven en is onmiddelijk opnieuw gekalmeerd”, zei zijn advocaat.

De beklaagde is al negen jaar jeugdvoetbaltrainer. Dat het openbaar ministerie een stadionverbod van twee jaar vraagt, is volgens zijn raadsman buiten proportie. De twintiger kreeg al een tuchtmaatregel van de Voetbalcel, omdat hij ook een leeg blikje zou gegooid hebben. Hij kreeg van de cel een stadionverbod van 8 maanden opgelegd en een boete van 400 euro.

Naast het stadionverbod, vordert het openbaar ministerie 6 maanden cel of een werkstraf en een boete van 1.500 euro. Een werkstraf is volgens beklaagde geen optie omwille van zijn drukke agenda.

Vonnis op 28 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier