Jeugdhuis Shibam uit Snaaskerke bestaat al sinds 1969

Zij houden Shibam draaiende: achteraan v.l.n.r. Percy Delanoye (huidig voorzitter), Thibault Morel, Maxim Gurdebeke, Amaury Depoorter, Olivier Decoster (ex-voorzitter); voorraan v.l.n.r. Tim Vanmassenhove, Jolyn Hellebuyck, Valerie Broucke, Rhobyn Willaert (vorige voorzitter), Annelies Verhoegstraete (huidig ondervoorzitter) en Sam Passchyn. (Foto BS)
Redactie KW

Percy Delanoye is de huidige voorzitter en samen met Annelies Verhoegstraete (ondervoorzitter) vormt hij een tandem om de werking draaiend te houden

“We hebben bewust gekozen om het takenpakket te verdelen. Ik hou me voornamelijk bezig met de jeugdcafé, het jeugdhuis en de subsidies. Annelies ontfermt zich over de vergaderingen en het grafische luik. We vullen elkaar aan en kunnen de veelheid aan taken de baas. Daarnaast is er nog een vrijwilliger die de boekhouding voor zijn rekening neemt. Dit neemt ons veel tijd en werk uit handen, waardoor we meer energie in de effectieve werking kunnen steken.”

Risico’s nemen

“We zijn hier heel goed gelokaliseerd. We zitten net naast het voetbalterrein en de Chiro. Veel jeugd zakt nog af naar het jeugdcafé. In Snaaskerke is het aanbod beperkt, waardoor we veel jonge mensen over de vloer krijgen”, vult Annelies aan. “We proberen de jongeren niet te begrenzen. Willen ze zelf initiatief nemen om een activiteit uit te werken, geven we hen daar alle vrijheid toe. Soms nemen ze een risico, het is dan aan ons om via onze ervaring hen met raad en daad bij te staan. Het is nooit onze bedoeling enorme winsten te boeken. We zijn blij als we break-even draaien”, aldus Percy.

(BS-foto BS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier