Jeugdhuis De Prik organiseert opnieuw festival in Hooglede

Deze heren zetten hun schouders onder het festival ter gelegenheid van 35 jaar JOC De Prik met bovenaan v.l.n.r. Klaas Heyndrickx, Roy Soenen, Tommy Bolle, Niels Devos en Pieter-Jan Soenen. Onderaan v.l.n.r. Arne Vandekinderen, Bartel De Brabandere en Brecht Devaere. © JT
Redactie KW

Jeugdhuis JOC De Prik blaast dit jaar vijfendertig kaarsjes uit. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, beslisten enkele oud-kernleden, samen met een aantal huidige leden, om het vroegere Prikkelfestival nieuw leven in te blazen.

Het vroegere Prikkelfestival werd veertien keer georganiseerd tijdens de maand augustus op het Marktplein en aan het Quiriniusplein. Grote namen zoals Daan, ‘t Hof van Commerce en De Mens sierden de affiche, maar vijf jaar geleden werd de stekker uit het evenement getrokken.

“Bij het dertigjarig bestaan van ons jeugdhuis kwamen er eigenlijk geen festiviteiten aan te pas”, aldus Bartel De Brabandere. “Vandaar dat we deze verjaardag toch wel iets speciaals willen doen. Daarom slaan een aantal oud-kernleden, huidige kernleden de handen in elkaar, samen met de organisatoren van het Prikkelfestival om toch nog eens iets te organiseren. De organisatoren van Prikkel hebben ook een verleden met het jeugdhuis en ook zij speelden met het idee om nog eens iets op poten te zetten.”

Voor jong en oud

Uiteindelijk werd besloten om een festival voor jong en oud te organiseren. Dit vindt plaats op zaterdag 25 augustus in het jeugdhuis in de Oude Rozebekestraat. Onder andere een covergroep van Johnny Cash en AC/DC treden er op. DJ TDB zorgt nadien voor extra ambiance tot in de vroege uurtjes. De toegang is gratis. Een dag voordien is er al een preparty om de verjaardag van het jeugdhuis te vieren.

Loopwedstrijd

Op zondag 2 september staat dan de negende editie van de loopwedstrijd ‘Rechte deur Ooglé’ op het programma. Zowel geoefende lopers als liefhebbers zijn welkom aan het jeugdhuis in de Oude Rozebekestraat. Om 14.30 uur start de Kids Run waarbij kinderen vanaf zes jaar gratis aan de start kunnen komen. Om 15 uur komen de volwassenen aan de start. Zij kunnen kiezen tussen de 5 kilometer of de 10 kilometer. Vorig jaar kwamen zowat 140 lopers aan de start en de organisatoren hopen ook dit jaar evenveel sportievelingen aan de start te krijgen.

Inschrijven kan zowel online op de website www.rechtedeuroogle.be als op de dag zelf. Wie online inschrijft, betaalt 5 euro. Inschrijven de dag zelf kost 7 euro en kan vanaf 13 uur. De opbrengst gaat naar het steunfonds Louis Tanghe. Dit fonds helpt mensen uit Hooglede en Gits bij de kosten van de medische begeleiding van kinderen met kanker en andere zware ziekten.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier