Jeugd VK Dadizele dringt aan op nieuwe accommodatie

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Tweede provincialer VK Dadizele deed in het tussenseizoen van zich spreken door de aanleg van een kunstgrasveld. Daar wil diezelfde investeringsgroep nu een gloednieuw gebouw realiseren, maar de plannen stoten op verzet van de omwonenden.

De jeugdtrainers van VK Dadizele,die eerder al een Facebookactie opzetten via ‘Red jeugd VK Daisel’, groepeerden in de vooravond de zowat tweehonderd jeugdspelers en ouders. Daarmee wilden zij de beleidsmensen aantonen welke belangrijke groep zij vertegenwoordigen in de Dadizeelse leefgemeenschap.

“Wij tellen zowat tweehonderd jeugdspelers van klein tot groot en als de nieuwbouw er niet komt, vormt dat voor de jeugdwerking een groot probleem. Nu al moeten kinderen van 12 jaar zich samen met jonge kerels van 17 jaar omkleden. In dertig jaar werd er niets veranderd aan de accommodatie, die niet meer van deze tijd is”, stelt jeugdcoördinator Jan Bouckaert.

“Misvattingen over de plannen”

“Wij hebben begrip voor de vrees van de omwonenden en nodigden maandag de buurtbewoners uit om rond tafel te zitten. Zij vrezen vooral grote problemen omtrent de mobiliteit en samen hebben wij naar mogelijke oplossingen gezocht en eigenlijk ook een concensus bereikt daaromtrent. Die willen wij in samenspraak met het gemeentebeleid ook uitwerken. Er wordt niet gebouwd als die niet opgelost zijn. Er bleek trouwens dat er omtrent de bouwplannen ook nogal wat misvattingen leefden.”

De bouw van deze nieuwe accommodatie voorziet op het gelijkvloers in voldoende kleedkamers en aangepast sanitair, naast enkele vergaderlokalen. De verdieping vormt dan de nieuwe cafetaria. Tegen het gelijkvloers komt er een tribune. Het schepencollege moet midden maart de knoop doorhakken over het al of niet verlenen van de bouwvergunning. Voor de gemeente is het alvast een opportuniteit, want er wordt niet eens een tussenkomst in de vorm van een subsidie gevraagd. Alles wordt financieel gedragen door privésponsors. De jeugd van VK Dadizele kijkt alvast verlangend uit naar de beslissing van het schepencollege.

(RBD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier