Jessy uit Avelgem gaat voor kroontje van Roeselaarse missverkiezing

Jessy Malysse: "Ik heb doorgezet voor mijn overleden oma." © GBA
Redactie KW

Bij de deur is het niet, maar toch dingt de 19-jarige Jessy Malysse uit Avelgem mee naar het kroontje van de Roeselaarse verkiezing Miss Batjesprinses 2018. Samen met zeven andere meisjes zit ze in de finale. “Dit finaleticket draag ik op aan mijn recent overleden oma. Ze zou willen dat ik op mijn tanden bijt en doorzet”, vertelt Jessy.

Op de vraag hoe iemand van Avelgem deelneemt aan een verkiezing in Roeselare, weet Jessy te vertellen dat het nogal onverwachts gebeurde: “Via kennissen van de vriend van mijn mama werd er verteld over de verkiezingen in Roeselare. Ze vertelden het met zo’n enthousiasme dat ik besloot me in te schrijven. En gelukkig, want ik zit nu in de finale. Het vroeg wel wat voorbereiding want naast een persoonlijke voorstelling moest ik ook heel wat vragen beantwoorden over Roeselare zelf. Een beetje extra studie was zeker nodig.”

Overleden oma

Jessy is met haar 19-jaar een zelfstandige dame die zes jaar hotelschool volgde in Ter Groene Poorte in Brugge, maar nu een volledige andere richting heeft gekozen. “Ik zag het horecaleven niet meer zo zitten en heb mijn hart gevolgd. Zo ben ik in volwassenonderwijs gestart als begeleidster kinderopvang. Kinderen begeleiden vind ik de max. Als ik dit schooljaar afstudeer, hoop ik dat ik ook vlug een werkaanbieding zal vinden.”

Met haar deelname aan de Miss Batjesprinses verkiezing is Jessy niet aan haar proefstuk toe. Ze raakte al in de halve finale bij de Miss Fashion-verkiezing in de Carré in Antwerpen en deed mee aan Miss Exclusive in het Casino van Knokke. “Ik doe het echt graag. Al toen ik 14 jaar was, volgde ik een opleiding voor model. Deze keer bij de preselecties was het wel hard voor mij want twee dagen ervoor was mijn oma overleden. Ik heb toch op mijn tanden gebeten om mee te doen. Mijn oma zou het zo gewild hebben. En tegen alle verwachtingen in geraakte ik in de finale.”

Iedereen kan Jessy volgen en liken op haar Facebook-pagina ‘Finaliste Miss Batjesprinses ’18 nr 06 Jessy Malysse’. “De dag zelf zal de jury beslissen wie de overwinning op zijn naam mag schrijven, maar er is ook een publieksprijs te winnen via likes op Facebook“, vult Jessy aan. “Ik hoop dat ik ver mag geraken in de finale, ik zal me in ieder geval voor honderd procent inzetten. En mocht ik winnen, dan zal KW zeker van me horen.”

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier