Jeroen Meus is dit jaar gastchef op Kookeet in Brugge

31/08/16 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Hij verlaat even zijn televisiekeuken van Dagelijkse Kost om van 24 t/m 26 september te kokkerellen met 31 Brugse topchefs op de balkonrotonde aan het station, kant Sint-Michiels.

Jeroen Meus is dit jaar gastchef op Kookeet in Brugge

© © VRT VERNE Photography

Kookeet is aan zijn zesde editie toe. Vorig jaar kwamen meer dan 140.000 bezoekers naar dit culinair evenement, dat uitgegroeid is tot een van de grootste gastronomische foodfestivals van Vlaanderen. "De formule lijkt nochtans eenvoudig : drie dagen lang serveren Brugse topchefs een waaier aan gastronomische gerechten tegen democratische prijzen van 4, 6 of 8 euro. Drie dagen lang is de balkonrotonde het gezelligste terras van Brugge", aldus burgemeester Renaat Landuyt. Omwille van de aanhoudende terreurdreiging belooft hij extra veiligheidsmaatregelen : "Bij ons geen militairen, maar discrete bewaking."

Voor Geert Van Hecke, de peter van Kookeet, wordt het een bijzondere editie : een week na het gastronomisch evenement sluit hij zijn driesterrenzaak De Karmeliet. "Het is dus voor het Kookeet publiek en laatste kans om een gerecht van de Brugse driesterrenchef te proeven", zegt Renaat Landuyt.

Jeroen Meus is dit jaar gastchef op Kookeet in Brugge

Schepen voor lokale economie Hilde Decleer verwelkomt drie nieuwe restaurants op Kookeet : 't Pakhuis uit Zeebrugge, Laissez-faire en le Mystique. Het gastronomisch event heeft dit jaar voor het eerst een naamsponsor : Tieltenaars Hilde en Peter Bruneel van Champagne Résidence Pierre uit Troyes ontwikkelden voor Kookeet drie limited edition cuvés.

Acht sterren

Acht van de negen Michelinsterren zullen volgens Hilde Decleer vertegenwoordigd zijn op Kookeet : De Karmeliet, De Jonkman, A'Qi, Sans Cravate en Auberge De Herborist. Enkel Den Gouden Harynck neemt niet deel. Wie er wel bij zijn, zijn de Brugse hotelscholen, Spermalie en Ter Groene Poorte.

(SVK)

>> Info : www.kookeet.be

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit