“Jenske, jij bent een van die kerels waar we binnen veertig jaar nog over spreken”

Philippe Verhaest

Negen maanden geleden kwam de bekende Ingelmunsternaar Jens Vanderheeren (25) om in een zwaar verkeersongeval. Zaterdagavond komen vrienden en familie samen om hem te herdenken, want het verlies slaat nog altijd diepe wonden.

Dat het al negen maanden geleden is, Jenske, dat je ons zo bruusk verlaten hebt… Ik zal nooit vergeten waar ik was en wat ik aan het doen was toen ik het verschrikkelijke nieuws vernam. Ik zat in mijn keuken de digitale zaterdagkrant te lezen toen ik die bewuste zaterdagochtend in oktober telefoon kreeg van een vriend. Tussen de tranen door stamelde hij die verschrikkelijke woorden…

Negen maanden al, Jenske, dat je vrienden, familie en vooral je ouders en vriendin je bij alles moeten missen. Eindejaar, verjaardagen, familiefeestjes… Altijd en overal was er een lege stoel, met jouw naam er onzichtbaar en tegelijk overduidelijk op gekleefd.

Ook je ‘copains’ missen je nog elke dag. De drie voetbalclubs waar je de netten schoonhield zouden nog liever elke week met jou de arena betreden. Je makkers van KLJ Ingelmunster zouden er dan weer alles voor over hebben om nog één legendarisch feestje met jou te mogen delen. Het kan en mag helaas allemaal niet meer zijn.

“De eregast van de avond, die zal er zaterdag niet bij zijn. En jammer genoeg nooit meer”

In je veel te korte leven heb je echter een onuitwisbare indruk nagelaten, in Ingelmunster en de wijde omgeving. Nog wekelijks ga je wel ergens over de tongen. Elke keer omschrijven de mensen je als die harde werker met het hart op de juiste plaats en die kerel die niet vies was van een gezellig feestje. Een topgast, quoi.

De mensen die je lief hadden, zijn op geen handen te tellen. Dat zal nu zaterdag nog maar eens duidelijk worden, tijdens het herdenkingsetentje voor jou. Het wordt een avond met een dubbel gevoel. Enerzijds een moment van verbondenheid, maar tegelijk zal er weer dat gemis zijn. De eregast van de avond, die kan er namelijk niet meer bij zijn. Nooit meer.

Jenske, jij ben een van die kerels waar we binnen veertig jaar nog over spreken. Ongewild uit het oog, maar nooit uit het hart. En mochten ze hierboven, of waar je je ook mag bevinden, deze krant hebben, lees dan eens wat je ouders deze week vertellen. Ze houden zich sterk, met jou in gedachten.

Jenske, werp zaterdagavond meer eens een goeie blik op het Joc in Ingelmunster. We zullen je allemaal toewuiven en het glas op je heffen.

Lees hier een uittreksel van het interview met de ouders van Jens Vanderheeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier