Jens Minne uit Koekelare is beste kraanman

Redactie KW

Voor de 23ste keer organiseerde de landelijke gilde van Poelkapelle zijn midzomerfeest. Wim van Roose werd er verkozen tot behendigste kraanman.

In totaal namen 44 kraanmachinisten deel aan de wedstrijd met negen proeven. Voor elke proef kregen de kandidaten maximum drie minuten. Per afzonderlijke proef was er telkens één primus. Sommige proeven waren een test voor de behendigheid of vingervlugheid van de kraanman, bij andere was het juist zaak om beheerst of oordeelkundig te handelen en bij weer andere was dieptezicht belangrijk.

Eendjes vissen

Onder meer bij het eendjes vissen met een haakje was Wim Van Roose de snelste. Elie Vermeersch kon het best op de vlakke plaat manoeuvreren om een balletje doorheen een labyrinth te leiden. Het oppikken van – lege – obussen met een roede was een kolfje naar de hand van Pedro Bruggeman. Hij blonk ook uit bij het volgen van een kronkelende buis. Wim Van Roose muntte eveneens uit in de laatste proef, het ‘schoppen’ van een voetbal doorheen een S-vormig circuit met een obus, hangend aan de kraanarm.

Op de ereplaats in het klassement eindigde Jens Minne uit Koekelare, met een totaaltijd van 15 minuten en 6 seconden of gemiddeld 101 seconden per proef. Toeval of niet, de winnaar was ook de enige die erin slaagde alle proeven af te werken binnen de opgelegde tijd. Info: www.debestekraanman.be. (pco)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier