Jens Bruynsteen is voorlopig nieuwe sportfunctionaris in Beselare

Redactie KW

Nu sportfunctionaris Luc Forrez voor langere tijd met ziekteverlof is, neemt Jens Bruynsteen (23) uit de Voerman sinds 3 mei voorlopig zijn taken over.

Jens Bruynsteen is afgestudeerd als leraar lichamelijke opvoeding voor zowel lager als secundair onderwijs, maar gaat nu op zijn beurt de uitdaging aan om vanuit de gemeente zoveel mogelijk mensen aan het sporten te zetten. Hij krijgt hiervoor de steun van onder meer sportmedewerkster Rika Everaet en jeugdconsulent Stijn Dujardin.

Zomerprogramma

“Jens legt nu iets meer de nadruk op jongeren”, legt Ingrid Vandepitte, schepen van Sport en Beweging uit. De voorbije weken werkten Stijn en Jens samen een gevarieerd zomerprogramma uit voor kinderen en jongeren. “Jens voegt nu voor het eerst sportactiviteiten toe tot het zomeraanbod. Tijdens het sportkamp, dat van 4 tot 8 augustus plaats vindt in Beselare, sporten de kinderen een halve dag”, vertelt Stijn. “Dat gaat over balsporten, frisbeeën, rope skipping en acro gym”, vult Jens aan. “Daarna wordt gewerkt rond ‘bouwen'”, zegt Stijn. “Zo spreken we zowel sportieve als minder sportieve kinderen aan.”

“Het is ook zo dat de hele zomer iedere voormiddag gesport wordt op de plaatsen waar in de namiddag de play mobiel komt”, zegt Jens. De jeugd- en sportdienst organiseren deze zomer ook een gps-tocht, een Disney cluedospel en zelfs een uitstap naar het Memorial Museum Passchendaele 1917 voor de oudere jongeren. “En we nodigen ook mama’s, papa’s, oma’s en opa’s uit om eens een halve dag volksspelen uit te oefenen samen met de kinderen”, zegt Jens.

(DL-foto DL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier