Jennifer Buyck uit Oostrozebeke: “ORC Rally is een kinderdroom die in vervulling zal gaan”

Het Oostrozebeekse rallypaar Jennifer Buyck en Joost Vanbeveren en de kinderen Jack en Briek. © Foto CLY
Redactie KW

Het centrum van Oostrozebeke wordt dit weekend naar jaarlijkse traditie weer het mekka van de rallysport. Voor Jennifer Buyck krijgt de ORC Canal Rally een extra betekenis. Met haar deelname als copiloot ziet ze een lang gekoesterde droom in vervulling gaan.

Straks zullen de eerste tentjes en werkplaatsen van de deelnemende piloten zich installeren op het gemeenteplein en de omgevende grasvelden. Je mag er alvast zeker van zijn dat er tijdens het komende weekend geen doorkomen meer aan is. Duizenden fans en nieuwsgierigen vinden steevast de weg naar Oostrozebeke en het rallyparcours.

Iemand die daar nu al met steile verwachtingen naar uitkijkt, is de 28-jarige copilote Jennifer Buyck uit de Kriekestraat in Oostrozebeke. Tijdens het weekend gaat voor Jennifer een kinderdroom in vervulling. Zij neemt voor de eerste keer in haar leven deel aan een rally als copilote en dit aan de zijde van haar vriend Joost Vanbeveren. Wij liepen alvast even binnen bij het heel enthousiaste paar.

Zot van snelle wagens

Jennifer is een geboren en getogen Oostrozebeekse die intussen al vijf jaar samenwoont met haar 31-jarige vriend Joost Vanbeveren uit Vleteren, die het hier in Oostrozebeke naar zijn zin heeft en ook werkzaam is als chauffeur bij Vandaele Machinery in de Stationsstraat. “Mijn werkgever is trouwens ook mijn grootste sponsor. Ik heb het echt naar mijn zin in die firma”, opent Joost Vanbeveren. “Ik was al als kind gefascineerd door snelle wagens. Via mijn broers, die in het rallywereldje verzeild geraakten, kon ik mij al op 18-jarige leeftijd uitleven in de rallysport.”

“Ik hoop dat ik geen al te grote fouten maak wanneer ik het parcours lees”

“Rally rijden doe ik in de eerste plaats voor het plezier, omdat ik niet over het modernste materiaal beschik en dus ook niet echt kan wedijveren met de allerbesten. Ik probeer toch het onderste uit de kan te halen met de racewagen waarover ik nu beschik, een Mitsubishi EV0 7, die intussen al 16 jaar oud is. Het is een wagen waarmee ik net achter de rallytop kan eindigen. Gezien het ruime deelnemersveld hier in Oostrozebeke hoop ik op de top 20.”

Gezonde stress

Vriendin Jennifer neemt voor de eerste keer plaats in een rallywagen als copiloot. Ze is beroepshalve aan de slag als bediende bij een notaris. “Ik heb zelf een enorme interesse voor de autosport en nu acht ik het moment gekomen om zelf deel te nemen”, zegt ze. “Ik heb er trouwens ook zelf om gevraagd. Voor mij gaat een kinderdroom in vervulling en dat op een parcours dat ik goed ken en in mijn eigen gemeente.

“Nu het moment stilaan nadert, voel ik wel wat gezonde stress. Maar mijn vriend heeft het systeem heel goed uitgelegd en ik zie het wel zitten. Ik hoop dat ik geen al te grote fouten maak wanneer ik het parcours lees. Voor mij is het resultaat niet zo belangrijk. Ik wil voor de eerste keer echt plezier beleven aan het samen rijden. Op zaterdag volgt de eerste verkenning en zijn we op het parcours toegelaten. Na deze rally zal mijn vriend ook nog aantreden in Ieper, want dat is voor hem de belangrijkste rally van het jaar. Maar daar zal hij deelnemen met zijn vaste copiloot”, knipoogt Jennifer tot slot.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier